Susține „Familia Ortodoxă”!

Dragii noștri,

Încă din Antichitate, cea mai simplă metodă de a verifica autenticitatea aurului era să îl freci de o piatră dură, silicioasă, numită „piatra de încercare”, până ce lăsa o dâră subțire, după care turnai apă tare peste stratul de metal. Aceasta era „încercarea”. Dacă nu era aur, dâra de metal dispărea sau își schimba culoarea, vădindu-și lipsa de valoare. Dacă însă era aur, nu era nicicum alterată sub efectul acidului. Și știm cu toții cât de important era să te încredințezi de autenticitatea aurului, fiind garanția și etalonul oricărei monede!

Cum să testezi însă autenticitatea omului, etalonul persoanei, al unei comunități sau întregii societăți, garanția prieteniei și a dragostei, fără de care alunecăm într-o inflație de cuvinte și gesturi, multe și ieftine, mincinoase și moarte, chiar periculoase și nocive? Există însă și pentru autenticitatea omului o „piatră de încercare”, și aceasta folosită încă din vremuri ancestrale, fiind și ea de o importanță vitală. „Piatra de încercare a omului”, spune Isus Sirah, este „cuvântul” lui Sirah 27:7.

Fiecare dintre noi lăsăm o parte din ființa noastră pe această piatră de încercare a cuvântului, prin care ne dovedim autentici sau contrafăcuți. Sau, mai degrabă, piatra de încercare este inima celui care primește cuvântul, ascultătorul sau cititorul nostru. Acolo, în inima lui, fiecare cuvânt va fi supus unei probe de foc, în urma căreia cuvântul va rămâne neșters sau va fi dizolvat de apa cea tare a încercării, dispărând fără urmă, cuvânt fără viață și putere, „pleavă” spulberată de vânt cf. Sirah 27:4.

Iată și noi, de mai bine de zece ani ne ostenim, lună de lună, să așternem cuvinte pe hârtie, nădăjduind ca ele să rămână, măcar în parte, înscrise și în inimă ‒ a noastră și a voastră deopotrivă ‒, să nu fie spulberate ca pleava sub vântul istoriei. Iată, astăzi suntem cu toții puși la încercare, sub revărsarea acidă a mustrării, a necazurilor și strâmtorărilor prin care trece o lume întreagă. Vom rămâne în picioare sau ne vom dizolva ca neautentici?

La ce este bun un cuvânt?

Un cuvânt poate fi rostit indiferent, o vorbă ce se pierde în vânt, goală de conținut și de viață. Un cuvânt poate aduce întristare, poate îmbolnăvi, poate ucide, poate fi o armă de distrugere în masă, mai eficientă decât bombele atomice. Căci dintre toate armele pe care le-a inventat omul, cea mai cumplită și mai puternică este cuvântul. Un cuvânt poate stinge dragostea, poate destrăma o familie, poate distruge orașe și țări, aruncându-le în ură și războaie. Orice război este întâi de toate unul pentru și prin cuvinte.

Dimpotrivă, cuvântul bun poate trezi un zâmbet pe chip, poate aduce speranță, poate crea soluții, deschizând orizonturi nebănuite, poate tămădui boli, poate schimba vieți. Un cuvânt bine gândit, născut dintr-o inimă iubitoare, este medicamentul cel mai bun în orice situație: cuvânt de învățătură, cuvânt tămăduitor, cuvânt mângâietor, cuvânt al vieții, cuvânt renăscător–pentru un bolnav dintr-un spital, pentru un bătrân dintr-un azil, pentru un nefericit dintr-o închisoare, pentru un copil dintr-o școală, pentru un cititor dintr-o bibliotecă, pentru un om sărman dintr-o parohie. Nici un cuvânt bun nu se pierde în zadar, ci lasă urme undeva, într-un ungher de suflet și poate încolți și înflori la vremea potrivită.

Lumea întreagă este un ogor, în care necontenit sădim cuvinte tămăduitoare sau cuvinte otrăvite, iar noi suntem deopotrivă semănători și primitori de sămânță bună sau rea. Orice renaștere, orice tămăduire începe de la un cuvânt bun, căci cuvântul cel bun aduce schimbarea vieții, nu numai pe parcursul ei vremelnic, ci și în veșnicie.

Cât ne costă un cuvânt bun?

Cuvântul bun este neprețuit! Și totuși, el trebuie conceput, scris, ilustrat, tipărit, expediat acolo unde este nevoie de el, spre a se face tămăduire și hrană și armă de apărare în toiul acestui război al bombardamentelor informaționale și emoționale în care trăim. Pentru acest cuvânt bun este nevoie de ajutorul tău!

I. Ca persoană fizică poţi direcţiona până la 3,5% din impozit către Asociaţia pentru Apărarea Familiei şi Copilului!

DESPRE CE E VORBA?
Codul fiscal permite oricărei persoane care are venit(uri) să direcţioneze până la 3,5% din impozitul pe venit(uri) către o organizaţie neguvernamentală.

Vă rugăm să ne susţineţi direcţionând până la 3,5 % din impozitul care v-a fost reţinut automat din salariu pe parcursul anului trecut.

CUM SE PROCEDEAZĂ?
Cei care au venituri din salarii sau asimilate salariilor, pensii etc., completează Formularul 230, „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”, cu datele Asociaţiei pentru Apărarea Familiei şi Copilului. Formularul trebuie să aibă următoarele câmpuri completate: Anul: 2021;
Punctul I Date de identificare a contribuabilului:
numele, iniţiala tatălui, prenumele, adresa completă din buletin, CNP-ul, telefon (opţional), email (opţional);
Punctul II.2. Destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private, conform legii, subpunctul 2 – Susţinerea unei entităţi non-profit/unităţi de cult:
bifă Opţiune privind distribuirea sumei pentru
o perioadă de 1 sau 2 ani (opţional);
cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit/
unităţii de cult: 19060933;
denumire entitate nonprofit/unitate de cult:
ASOCIAŢIA PENTRU APĂRAREA FAMILIEI ŞI COPILULUI;
cont bancar (IBAN): RO29 RNCB 0081 0637 1254 0001. 
Semnătura

  Puteți completa și semna formularul cu datele noastre (ASOCIAŢIA PENTRU APĂRAREA FAMILIEI ŞI COPILULUI) pe site-ul https://redirectioneaza.ro/

După completarea și semnarea formularului (totul online), fie îl depui personal, fie îl trimiți prin poștă sau curier, cu scrisoare de recomandare, la unitatea ANAF de care aparții.

Sau îl trimiți la adresa noastră contact@familiaortodoxa.ro și ne ocupăm noi de depunerea lui.

Puteți descărcare formularul cu datele noastre și de AICI:
https://bit.ly/3GEaI8D

Puteți vizualiza un MODEL de formular completat de AICI:
https://bit.ly/3fv1uPY
 
II. Ca persoană juridică poţi direcționa până la 20% din impozitul pe venit al firmei.

Statul român oferă posibilitatea firmelor/companiilor să direcţioneze către un ONG 20% din impozitul pe venit (care  oricum se vira statului). În final, practic pe firmă nu o costă NIMIC.

Nu trebuie decât să-ţi calculezi suma reprezentând 20% din impozitul pe venit şi să închei un contract de sponsorizare cu ASOCIAŢIA PENTRU APĂRAREA FAMILIEI ŞI COPILULUI.

Toate detaliile le găsiţi aici: https://bit.ly/3sY3Egr

III. DONEAZĂ ACUM –   Click AICI »

ASOCIAŢIA PENTRU APĂRAREA FAMILIEI ŞI COPILULUI
CIF: 19060933
CONT: RO29 RNCB 0081 0637 1254 0001,
deschis la BCR, sucursala Izvor
———————————————-
Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la telefoanele:
021 312 61 38, 0733 319 609, 0741 933 264 
sau pe e-mail la magazin@familiaortodoxa.ro.
CONTACT: S.C. ORTODOXPRESS S.R.L.
Adresa de corespondenţă: Str. Constantin Rădulescu-Motru nr. 23, Bl. 35, Sc. 1, Ap. 2, Interfon: 02,
cod poştal 040361, Sector 4, Bucureşti
;
Telefoane: 021.312.61.38; 0733.319.609; 0741.933.264.
www.familiaortodoxa.ro
———————————————–
  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns