Sondaj de opinie | Cei mai mulți români consideră că nu este momentul potrivit pentru o Unire cu Republica Moldova, că Rusia va câștiga războiul și nu s-ar înrola în Armată în caz de conflict | VIDEO

Tricolor - Revoluția din decembrie 1989

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde a realizat un sondaj legat de conflictul militar desfășurat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, din care reiese faptul că românii văd această invazie rusească ca fiind nejustificată, conform Agerpres.

Întrebați dacă operațiunea militară a Rusiei în Ucrainei este una justificată și îndreptățită, 68% au răspuns „Nu”, în timp ce 8% dintre intervievați au răspuns afirmativ, 22% au declarat că nu pot să aprecieze acest lucru și 22% au refuzat să răspundă.

Legat de deznodământul conflictului, 34% dintre respondenți au estimat că războiul va fi câștigat de Rusia, 18% au indicat Ucraina, iar 48% nu au putut aprecia, transmite R3Media.

Totodată, 71% au fost de părere că Rusia a comis crime împotriva populației civile în Ucraina, 4% au opinat că Rusia nu a comis astfel de crime, iar 25% nu au putut aprecia ori au refuzat să ofere un răspuns.

Doar 8% dintre subiecții sondajului consideră că Rusia va ataca România, în timp ce 61% au avut o părere contrară. Întrebați care este opinia lor despre Rusia: 1% au răspuns că au o părere foarte bună, 6% au spus că au o părere bună, în timp ce 53% au declarat că au o opinie proastă iar 28% foarte proastă.

Legat de Unirea cu Basarabia, 42% consideră că nu este momentul potrivit ca România să se unească cu Republica Moldova, iar 33% dintre cei intervievați consideră că România nu ar trebui să se unească cu Republica Moldova. Doar 11% s-au pronunțat în favoarea unei uniri în acest moment, în timp ce 14% au refuzat să răspundă la întrebare.

Întrebați dacă românii aflați în țară s-ar înrola în armată, în eventualitatea declanșării unui război pe teritoriul României, 39% au oferit un răspuns negativ, 30% – afirmativ, în timp ce 31% nu au putut aprecia sau au refuzat să răspundă. În ce îi privește pe românii din diaspora, 52% dintre respondenți au opinat că nu s-ar înrola în cazul unui conflict pe teritoriul României și doar 18% au avut o părere contrară. Legat de obligativitatea serviciului militar, 47% s-au opus reintroducerii acestuia, în timp ce 30% ar fi de acord cu o astfel de măsură.

În ce privește oportunitatea cenzurării de către Guvern a unor informații apărute în presă, pe durata războiului din Ucraina, 50% nu au fost de acord cu acest lucru, în timp ce 27% s-au declarat de acord cu o astfel de măsură. De altfel, 38% dintre intervievați au fost de părere că presa din România a prezentat obiectiv știrile de război, în timp ce 33% au considerat că mass-media nu au prezentat obiectiv aceste informații.

În cazul declanșării unui război pe teritoriul României, 46% dintre respondenți au precizat că nu ar părăsi țara, iar 26% au precizat că ar pleca din țară. Mai multe pe: R3Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns