Comunicat de presă – Marșul pentru Viață Tg-Jiu 2022

Egalitate, echitate și sprijin: din prima secundă și întreaga viață

Tîrgu-Jiu, 24 martie 2022

Dragostea învinge avortul

Pe una dintre pancardele care se foloseau la Marșul pentru viață scrie: „Dragostea învinge avortul”. Avortul nu va ieși învingător în viitor pentru că nu este firesc. Firească este dragostea. De aceea, mișcarea pro-viață refuză orice violență și opune avortului dragostea, opune morții viața, opune minciunii adevărul, opune iresponsabilității responsabilitatea, opune indiferenței altruismul, opune ideologiei realitatea.

Marșul pentru viață este Marșul pentru dragoste și adevăr!

Veniți de partea dragostei, a adevărului, a responsabilității, a sprijinului!

Marșul pentru viață și activitățile din Luna pentru viață constituie cel mai mare eveniment pro-vita (de apărare a vieţii de la concepţie la moartea naturală) din România și din Republica Moldova. În ultimii 14 ani, sutele de mii de participanți au avut un mesaj clar: societatea este așa cum ne-o construim și vrem să construim o societate care își sprijină femeile însărcinate și pe pruncii lor nenăscuți.

Dragostea și implicarea celor care sunt pro-viață au salvat vieți și conștiințe.

Din această mișcare socială s-au născut zeci de grupuri și de organizații pro-viață care zi de zi oferă informare și sprijin pentru femeile în criză de sarcină.

Datorită participării la Marșul pentru viață, mulți oameni au decis să nu mai fie indiferenți la dramele de lângă ei. Mulți  au avut altruismul și curajul să spună femeilor și familiilor care aveau nevoie de ajutor: „Nu sunteți singure, nu sunteți singuri. Suntem alături de voi. Vă vom sprijini.” Și au sprijinit, iar criza de sarcină a fost depășită.

Unii dintre ei au creat centre sociale – puține față de câte ar fi nevoie. Dar asemenea inițiative sunt o speranță pentru viitor.

Cu toții ne dorim să trăim într-o localitate pro-viață, într-o societate pro-viață, într-o lume care să sprijine în mod real copiii, femeile în criză de sarcină, părinții și familia. De aceea, este foarte important să veniți la Marșul pentru viață și să invitați alături de voi colegii, prietenii și cunoscuții.

Dacă nu veți veni dumneavoastră, cine va veni? Dacă nu veți sprijini dumneavoastră, cine le va sprijini pe femeile în criză de sarcină?

Prin participarea fiecăruia dintre noi și prin toate eforturile făcute în sprijinul vieții, Dumnezeu ne dă șansa să cunoaștem gravitatea crizei de sarcină, dar și soluțiile ei. Astfel, putem alege binele pentru mamă și pentru copil. Un bine care se extinde și devine bine pentru familie și pentru societate.

Viața pe care părinții o dau și pe care copiii o primesc este primul pas spre dragostea care îi unește și îi împlinește pe părinți și pe copii.

Marșul pentru viață este neconfesional și apolitic. Organizatorii locali sunt independenți unii de alții.

În Tg-Jiu, Marșul pentru viață 2022 „Egalitate, echitate și sprijin: din prima secundă și întreaga viață” este organizat de către Asociația Down Art Therapy, alături de ASCOR Tg-Jiu, Provita Gorj, Vasiliada Tg-Jiu şi Euro Education Federation. Va avea loc sâmbătă, 26 martie 2022, între orele 13.00 și 15.00, pe traseul: Biserica Înălțarea Domnului, zona Paralela 45 – str. Victoriei – Victoriei pietonal – Piaţa Prefecturii – str. Victoriei pietonal – Calea Eroilor – Poarta Sărutului – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Calea Eroilor – Piaţa Prefecturii – Str. Traian – str. Mărăşeşti – Calea Eroilor – Coloana Infinitului. Programul complet al Lunii pentru Viață se găsește la adresa: asociatiaDART.org/mars.

Avortul este pruncucidere, ne-am dori să fie ilegal. Nu există niciun temei legal/moral pentru crimă! Nicăieri în dreptul internațional nu există stipulat un drept la avort. În schimb, legea apără dreptul la viață, de aceea nu poate stabili și un drept opus, dreptul la moarte. Constituția României ar trebui să recunoască dreptul la viață încă DE LA CONCEPȚIE.

Totodată, deși femeia săvârșește, sub presiune, avortul, principalul vinovat este bărbatul, tatăl pruncului, care, de multe ori, fugind de responsabilitate, obligă, într-un fel sau altul, partenera să aleagă uciderea pruncului din pântecele său. Pentru toți cei implicați în acest act barbar de tortură, de la părinți, bunici, medici, farmaciști, etc. mărturisim că există vindecare și iertare, aici și în veșnicie. Uneori e nevoie de o acțiune combinată între consiliere specializată și cea spirituală, din partea preoților Bisericii, alteori Dumnezeu, doar prin Biserică și pocăința celor răniți de trauma avortului, le vindecă acestora trupul și sufletul rănite de curmarea unei vieți nevinovate.

În timp ce ne dorim interzicerea legală a avortului, lucrăm pentru a schimba inimile față de femeile în criză de sarcină și față de copiii lor nenăscuți. Considerăm că fără schimbarea inimilor, fără conștientizarea adevărului, fără sprijin real și suficient, nu poate exista schimbare reală. De ce? Pentru că avorturile se fac din lipsă de cunoaștere, din lipsă de dragoste și din lipsă de sprijin, iar legea nu poate oferi nimic din toate acestea. Legal sau ilegal, avorturi vor exista cât timp nu vom prețui cu toții viața din pântece, încât să lăsăm orice prunc nenăscut să se nască.

Avortul nu este despre dreptul femeii de a alege, autonomia corporală, libertatea sau sănătatea ei. ,,Corpul meu, alegerea mea!” este o minciună. Corect este: ,,Corpul meu, alegerea ta, mami!” De la concepție, vorbim despre un alt om în pântece, cu ADN diferit de al mamei. Nu există așadar dreptul unei persoane de a dispune de viața altei persoane, chiar dacă aceasta din urmă depinde temporar de prima, pentru a se hrăni și dezvolta. Poți alege să îți scoți un organ bolnav sau chiar sănătos (?!), dar să iei viața omulețului din pântece nu e moral acceptabil, nici juridic nu ar trebui să fie, decât poate într-o societate și o cultură a morții, care urmărește la nivel de individ doar plăcerea, confortul și binele personal, în detrimentul oricărei alte persoane (indiferent de stadiul său de dezvoltare şi de locul unde se află, intra sau extrauterin) care ar putea afecta propria ,,fericire”. Nimeni nu-și poate clădi fericirea pe mormântul propriilor copii!

Avortul nu este despre sănătatea femeii sau despre aberantele drepturi sexuale şi reproductive gândite de minţi seculare, fără nici o perspectivă a veşniciei. E un nonsens să alături termeni ca sănătate şi avort, căci sarcina nu este o boală. Mai mult decât atât, avortul este o formă de exploatare a femeii, care îi distruge sănătatea. Avortul ucide pruncul și rănește femeia! Sindromul post-avort afectează atât pe mamă (trupește, sufletește, emoțional, șamd), cât şi pe ceilalţi factori umani implicaţi în acest demers ,,medical”. Medici, unde e Jurământul lui Hipocrate? Un act medical este orice altceva decât medical, dacă, în urma lui, un om moare, iar altul e rănit pe viață. Primum non nocere!

Marșul pentru viață va fi pe 26 martie, dar nu se termină atunci. În România este nevoie de activități de sprijinirea vieții pe tot parcursul anului, iar atitudinea pro-viață este firescul fiecărei zile a vieții noastre.

Un viitor mai bun al patriei nu poate fi înfăptuit fără să ne pese de cei mai mici și mai vulnerabili dintre noi, copiii nenăscuți.

România viitorului este România vieții, este România părinților și a copiilor! Indiferența și avorturile o distrug, dragostea și responsabilitatea o construiesc!

Radu-Bogdan Buțu 

Președinte – Asociația „Down Art Therapy”, în numele organizatorilor


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Author: d.mediartt

În slujba Adevărului nemitarnic

Lasă un răspuns