27 Martie 2022: Pomenirea marilor făptuitori ai Unirii Basarabiei cu România din 1918

Glasul info

Duminică, 27 Martie 2022, patrioții ieșeni sunt așteptați în număr cât mai mare la la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din sat Bârnova pentru a participa la la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Pomenire a făptuitorilor Unirii Basarabiei cu România din anul 1918. Slujba va avea loc la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din sat Bârnova și va fi oficiată de IPS Teofan Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și PS Antonie Episcop de Bălți.

Redăm integral comunicatul primarului comunei Bârnova, domnul Mihai Bălan:

“Dragii mei bârnoveni și români de pretutindeni,

Vă invit cu mare bucurie să participăm împreună, Duminică – 27 Martie, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Pomenire a făptuitorilor Unirii Basarabiei cu România din anul 1918. Slujba va avea loc la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din sat Bârnova și va fi oficiată de IPS Teofan Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și PS Antonie Episcop de Bălți.

𝟐𝟕 𝑴𝒂𝒓𝒕𝒊𝒆 𝟏𝟗𝟏𝟖 – Această dată cu însemnătate istorică extraordinară pentru toți românii este incrustată cu litere de aur în Cartea de Istorie a Neamului nostru strămoșesc.

Vom avea deosebita onoare de a primi în sânul comunității noastre înalți demnitari, personalități de stat de pe ambele maluri ale Prutului, înalte fețe bisericești, militari, istorici, oameni de cultură și alți oaspeți dragi înfrățiți prin sânge și același gând de Reunire a României noastre iubite. Vom evoca împreună personalitatea marcantă a celui care a fost Președintele Sfatului Țării din Basarabia acum 104 ani, ION INCULEȚ, simbolul mărețului act patriotic de întregire a neamului românesc, erou național deopotrivă al României și al Basarabiei.

Dragi români, vă îndemn să fiți liberi în gândire și luminați în inimi ! Să prețuim dragostea frățească și să păstrăm mereu vie în sufletele noastre dorința de Reunire cu Basarabia, pentru că am fost, suntem și vom fi frați pe vecie . Așa să ne ajute Dumnezeu!

𝑪𝒖 𝒑𝒓𝒆𝒕̦𝒖𝒊𝒓𝒆, 𝑴𝒊𝒉𝒂𝒊 𝑩𝑨𝑳𝑨𝑵 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂𝒓𝒖𝒍 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒆𝒊 𝑩𝑨𝑹𝑵𝑶𝑽𝑨”, scrie pe facebook primarul comunei Bârnova, județul Iași, Mihai Balan

Preluare: Glasul info


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns