De 30 de ani tot reformăm educația și rezultatele sunt pe măsura pregătirii profesionale de partid! Sorin Cîmpeanu vrea „reformă radicală”! Se vrea înlocuirea tablei clasice cu tabla digitală „interactivă”

Digitalizarea învățământului este un punct important din proiectul Administrației Prezidențiale numit „România Educată”. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că urmează o „reformă radicală” în învățământ, anunțând acum înlocuirea tablelor clasice (cu cretă) din școli cu table digitale, „inteligente și interactive”, conform EduPedu.

Toate clasele vor fi dotate cu table inteligente, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un briefing de presă la Guvern. În România, sunt peste 138.000 de clase.

„O reformă pe care o apreciez ca fiind radicală este aceea a trecerii de la stilul clasic, cu creta pe tablă, la tabla inteligentă, interactivă. Sunt în măsură să vă precizez că este vorba de accesul tehnologiei de ultimă oră, pentru că, fără a dori să intru în detaliu, știți că mai există niște… existau table interactive, care presupuneau existența unui videoproiector și care presupunea un proces foarte complicat de calare în 9 puncte, 16 puncte, 25 de puncte, etc. Nu.

Aceste table interactive pe care le dorim în fiecare clasă din școlile românești nu necesită un proces foarte complicat de utilizare și acele cadre didactice care sunt mai puțin familiarizate încă cu mediul digital vor putea să scrie normal pe acea tablă, exact așa cum scriu și cu creta, având avantajul că ceea ce predau la clasă se poate transfera, știți foarte bine, instantaneu, pe telefoane, tablete, laptopuri pe care le utilizează elevii. Deci, insist asupra acestei reforme, pentru că este o schimbare radicală a școlilor românești.

Pentru laboratoarele de informatică, Ministerul Educației a considerat că trebuie să lase o libertate mult mai mare, deoarece diferența între școli este foarte mare. Sunt școli care au laboratoare de informatică și care vor avea nevoie de finanțare doar pentru completarea sau pentru actualizarea nivelului tehnologic și sunt alte școli care nu au deloc laboratoare de informatică. Prin definirea acestor standarde tehnice de echipare, am intenționat să lăsăm libertate școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cine a condus Ministerul Educației de vreți acum reformă radicală, domnule Cîmpeanu? De 30 de ani tot reformăm educația și rezultatele sunt pe măsura pregătirii profesionale de partid, că toți miniștrii de până acum n-au avut nimic în comun cu învățământul preuniversitar ca să ne reformeze sistemul de educație. Lăsați spacialiștii să vorbească, nu recomandările distructive ale învățământului european retrograd. Până acum tot reforme europene am aplicat și ce-a ieșit? Cartea, domnule, cartea, rămâne de bază, nu tehnologia care distruge minți luminate și transformă copii în “roboței” doar cu memorie externă, că de când cu Google nu mai au nevoie de alt tip de memorie!

Unii oameni, care consideră că „orice e vechi e, automat, rău”, aplaudă măsurile adoptate de Minister, spunând că „nu mai putem scrie cu creta ca acum 100 de ani”. Alții, critică vehement digitalizarea de așa natură a întregului sistem de educație. Istoricul și scriitorul Mircea Platon s-a ocupat în mod deosebit de carențele sistemului de educație românesc și perspectivele deloc optimiste ale acestuia, lansând o carte numită „Deșcolarizarea României” și o petiție împotriva digitalizării școlilor românești, transmite R3Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns