VIDEO | Zelenski promite de-abia acum protecția comunității romanești din Ucraina! Ciucă a vorbit de îmbunătățirea situației românilor, Cîțu a confundat plenul cu instanța, iar Ciolacu n-a putut citi generozitate

Ședința de luni seară de la Camera Deputaților, în cadrul căreia președintele Ucrainei a adresat un discurs parlamentarilor români, a fost deschisă de Florin Cîțu prin formularea „onorată instanță” în loc de „onorată asistență”. La felul pripit cum vorbește el, mulți nu au sesizat această scăpare bisilabică a ex-președintelui PNL. Anchetat de DNA pentru comenzi disproporționate de seruri Covid care s-au dus pe apa sâmbetei din lipsă de cerere, Cîțu probabil că-și presimte trecerea subită din tabăra „peneliștilor” în cea a „penalilor”, și, involuntar, confundă Parlamentul cu Tribunalul, informează Active News.

„Începem ședința comună, de luni, 4 aprilie 2022. Domnule președinte Volodimir Zelenski, președinte al Ucrainei, domnule președinte al Camerei Deputaților, domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor miniștri, doamnelor și domnilor senatori și deputați, stimați invitați, onorată instanță, vă rog să-mi permiteți să declar deschisă ședința comnă de astăzi a Senatului și Camerei Deputaților”, a afirmat Florin Cîțu, în calitate de (încă) președinte al Senatului, potrivit Știri pe Surse.  La rândul lui, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), s-a încurcat în lungul său discurs la citirea cuvântului „generozitate”. Un cuvânt prea lung pentru un personaj prea mărunt în politica românească.

Volodimir Zelenski, mesaj tardiv pentru politicienii de la București: Vreau să încep un dialog pentru protecția comunității românești. El nu și-a cerut scuze pentru interzicerea limbii române și desființarea școlilor românești, petrecute chiar sub administrația lui.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut, luni seara, un discurs în Parlamentul României și a ținut să spună că, după război, vrea să înceapă discuții mai ample pentru susținerea comunității românești. Iar asta, deși țara lui, în timpul președinției sale, nu a făcut alteceva decât să desființeze brutal drepturile minorităților, concentrându-se pe un naționalism anti-rusesc care a făcut victime colaterale inclusiv printre românii din Bucovina și Basarabia. Zelenski și-a anunțat, cam tardiv și fără a mima vreun regret, schimbarea politicii abuzive față de minoritățile naționale, spunând că dorește „un dialog cu România pentru a permite întreaga protecție” a comunității românești din Ucraina, ca și a celei ucrainene din România. Integral pe Active News.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns