Primul club de istorie vie pentru elevii din capitală, inaugurat la Școala Gimnazială Nr. 47

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a inaugurat la sfârșitul acestei săptămâni primul Club de Istorie vie dedicat elevilor, la Școala Gimnazială Nr. 47 din București.

„Partenerii noștri de peste un an de zile, elevii și cadrele didactice ale acestei școli, duc mai departe crezul Regelui Ferdinand I al României, care spunea: „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa!”, se arată în comunicatul asociației.

În cadrul evenimentului desfășurat vineri, 8 aprilie 2022, cu ocazia Zilei Porților Deschise, au fost invitați foștii aviatori: comandor (rtr.) Ion Breazu, fost pilot de vânătoare, pe avioane cu reacție și supersonice, al Forțelor Aeriene Române, și d-nul Nicolae Furdi, fost pilot-comandant pe TUPOLEV-154 în România și BOEING 737 în Coreea, ambii membri de onoare ai Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”. Amfitrionul activității desfășurate la Școala Gimnazială Nr. 47 din București a fost profesorul de istorie Andrei Popete Pătrașcu, vicepreședinte AriF, din partea asociației participând Liviu Burcea – președinte, Vali Popa – vicepreședinte și Alexandru Burcea, în unifome ale Armatei Regale a României din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Au fost prezentate uniforme de aviație, printre acestea numărându-se și uniforma cu însemnele gradului de Mareșal, demnitate deținută de Regele Mihai I al României, Vânători de Munte și Grăniceri din perioada anilor 1940-1947.

Cei doi foști piloți de aviație le-au povesti copiilor din activitatea lor de aviatori militari și civili, întâmplări și peripeții de la manșa avioanelor pe care le-au pilotat, iar comandorul (rtr.) Ion Breazu a adus la întâlnirea cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 47 din Bucureși, costumul și casca de zbor, cei mici fiind impresionați de întâmplările povestite.

Membrii asociației noastre au pregătit un atelier de istorie vie, prezentând activitatea și uniformele asociației, apoi a fost organizată o ștafetă în cadrul căreia cei mici și-au testat aptitudinile fizice și de îndemânare. Prin inaugurarea Clubului de Istorie Vie, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 47, elevii vor participa la o serie de activități educaționale, prin care membrii Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” propun o modalitate alternativă de a prezenta perioada monarhiei românești promovând valorilor istorice și culturale, precum și uniformele pe care regii și militarii Armatei Române le-au purtat de-a lungul timpului. Asociația noastră mulțumește doamnei director prof. Cornelia Zamfirescu, tuturor cadrelor didactice, elevilor și părinților implicați în activitatea desfășurată la Școala Gimnazială Nr. 47 din București”, se arată în comunicatul Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” transmis redacției Magazin Critic.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns