Explozie de partide patriotice și naționaliste și care este explicația mesajului „Fără trădători” expus de AUR pe litoral! Operațiunea „Ruperea AUR”, continuă!

Sursa foto: Facebook/AUR

De la începutul anului, diferite instituții media vehiculează că mai mulți parlamentari ar putea părăsi formațiunea AUR. Știri pe Surse a scris despre asta, aici și aici.

Sâmbătă 30 mai, membrii AUR au avut o acțiune pe litoral, pentru strângerea de semnături pentru demersul de demitere a președintelui Klaus Iohannis. Cu această ocazie, ei au desfășurat un mesaj masiv pe care se putea citi „Fără trădători”, informează R3Media.

Conform surselor noastre, acest mesaj este cauzat de racolarea de către alte partide ai unor membri AUR. Aceleași surse afirmă că în spatele acestor tentative s-ar afla deputatul de Alba, Daniel-Gheorghe Rusu.

Deputatul Daniel-Gheorghe Rusu ar fi negociat cu PNȚCD (aripa Cristian Terheș – Cristi Vaida) și cu Alternativa Dreaptă.

De fapt, conform informațiilor publice dar și cele care circulă în zona „patriotică”, se vor înființa o mulțime de partide politice care se vor cu un profil similar cu cel al AUR.

Astfel, cea mai cunoscută grupare de pe această nișă este cea a fostului premier Viorica Dăncilă, ea anunțând luna trecută înființarea Partidului „Națiune Oameni Împreună” (NOI).

Tot recent, s-a anunțat și înființarea partidului RoExit, înființat de fosta coordonatoare a AUR Cluj, Nicoleta Lup. Luna aceasta și grupul „Frăția Ortodoxă” a anunțat că-și face partid politic. În anunțul de înființare, președintele Dan-Ciprian Grăjdeanu a declarat că așteaptă și membri AUR alături de această grupare.

Pe fosta structură ALDE de unde a făcut parte și Daniel Gheorghe Rusu (înainte de PC, PD-L, PNL și PSD) se fortifică Partidul Republican unde președintele nou-numit este fostul deputat Marian Cucșa.

Asta nu e tot. Urmează să se înființeze un Partid al Patrioților Români, condus de deputatul Mihai Lască. Acesta a intrat în Parlament pe listele AUR, dar a fost exclus după ce au devenit publice problemele acestuia cu lege. Lască a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a bătut un șofer, dar este și inculpat într-un dosar unde este acuzat că a copiat datele de pe diferite carduri folosite la bancomate.

Se pare că și senatoarea Diana Șoșoacă își va înființa partid. Este vorba de Partidul Șoșoacă. Și e a intrat în parlament pe listele AUR, dar a fost exclusă din partid din cauza refuzului de a colabora cu conducerea formațiunii.

Nici Călin Georgescu nu ar sta deoparte, urmând să fie candidatul unui partid cu nume exotic: ARCA, fondat de Gabriel Marin și alți membri ai ordinului Cavalerilor Templieri. În fine, câțiva foști membri AUR Ilfov și un fost membru PNȚCD și ALDE (Alin Constantin Lupu) ar forma partidul LEU.

Toate acestea, pe lângă ofertele „patriotice” lansate relativ curând de foștii premieri Liviu Dragnea (APP) și Ludovic Orban (Forța Dreptei). Nu este clar ce succes politic vor avea toate aceste partide, dar un lucru vor realiza cu certitudine: fărâmițarea votului din zona patriotică și conservatoare, în dauna singurului partid de acest fel care a reușit să intre în Parlament în ultimii 15 ani, transmite R3Media.

Sursa foto: Facebook/AUR


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns