„Teoria conspirației“ pare să fie mai apropiată de adevăr! | După ce numeroși sportivi s-au prăbușit pe teren în ultimele luni, un studiu israelian leagă în prezent o creștere a problemelor cardiace de lansarea programului de vaccinare anti-COVID-19

Foto: brookings.edu

Un nou studiu a descoperit o corelație între o creștere a evenimentelor cardiovasculare de urgență în rândul persoanelor sub 40 de ani și lansarea programului de vaccinare anti-COVID-19 în Israel, informează R3Media.

Publicat în jurnalul Nature, studiul a folosit date de la serviciile medicale naționale de urgență din Israel între 2019 și 2021 care au evaluat apelurile de urgență (EMS) făcute de persoane cu vârste între 16 și 39 de ani din Israel și le-au corelat „cu factori potențiali, inclusiv infecția cu COVID-19 și rate de vaccinare”.

Ei au descoperit că a existat o creștere cu 25% sută a apelurilor EMS între ianuarie 2021 și mai 2021, în comparație cu anii 2019 și 2020. Israelul, care utilizează în principal vaccinul ARNm de la Pfizer, și-a lansat programul de vaccinare împotriva COVID-19 la sfârșitul lunii decembrie 2020.

„Totalurile săptămânale ale apelurilor de urgență au fost asociate în mod semnificativ cu ratele primei și celei de-a doua doze de vaccin administrate acestui grup de vârstă, dar nu au fost asociate cu rate de infecție cu COVID-19”, au descoperit ei. „Deși nu stabilesc relații cauzale, constatările ridică îngrijorări cu privire la efectele secundare cardiovasculare severe, nedetectate, induse de vaccin și subliniază relația cauzală deja stabilită între vaccinuri și miocardită, o cauză frecventă a stopului cardiac neașteptat la persoanele tinere.”

Autorii studiului recomandă, ca atunci când evaluează posibilele efecte secundare ale vaccinului și rezultatele COVID-19, oficialii să încorporeze date EMS și informații relevante pentru a identifica potențiale noi tendințe de sănătate, cum ar fi o creștere a apelurilor EMS și pentru a „investiga cu promptitudine potențialele cauze subiacente”. Mai multe pe: R3Media. Foto: brookings.edu


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns