Decizie istorică în legătură cu avortul a Curții Supreme a Statelor Unite! Legea Roe vs Wade (1973) este în curs de anulare!

Curtea Supremă a Statelor Unite se pregăteşte să anuleze decizia Roe vs. Wade din 1973 prin care s-a  recunoscut dreptul la avort, a relatat luni seară publicaţia Politico, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, publicaţia de ştiri susţine că a intrat în posesia unui draft al unei hotărâri majoritare redactat de judecătorul conservator Samuel Alito şi datat 10 februarie.

Decizia Roe vs. Wade care, în urmă cu aproape jumătate de secol, a stabilit că Constituţia americană protejează dreptul femeilor la avort, a fost „complet lipsită de fundament de la început”, conform acestui text de 98 de pagini care ar putea face obiectul unor negocieri până la 30 iunie, anunță sursa citată.

„Considerăm că Roe vs. Wade trebuie anulată. Avortul constituie o chestiune morală profundă”, scrie Samuel Alito în document, intitulat „Avizul Curţii” şi publicat pe site-ul Politico.

Potrivit acestuia, Constituţia nu le interzice cetăţenilor din fiecare stat să reglementeze sau să interzică avortul.

„Concluzia ineluctabilă este că dreptul la avort nu este profund înrădăcinat în istoria şi tradiţiile naţiunii. Acest drept nu este protejat de nicio dispoziţie din Constituţie”, precizează Samuel Alito.

Dacă această concluzie va fi reţinută de Înalta Curte, atunci SUA ar reveni la situaţia care era în vigoare înainte de 1973, când fiecare stat era liber să interzică sau să autorizeze avorturile, transmite Rost Online.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns