Parlamentul a votat introducerea, pentru cursurile liceale, a disciplinei „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”

Tricolor - Revoluția din decembrie 1989

Proiectul de lege pentru introducerea disciplinei despre Revoluția din 1989, inițiată de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, a fost adoptată cu vot final în Camera Deputaților, miercuri. Propunerea legislativă prevede introducerea în curricula școlară de liceu a cursului «Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România», informează R3Media.

Legea pentru introducerea disciplinei despre Revoluția din 1989, inițiată de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, a fost adoptată cu vot final în Camera Deputaților, anunță PNL într-un comunicat.

După mai bine de treizeci de ani de la Revoluția Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului inițial al timișorenilor eroi care au pornit Revoluția ca mișcare socială și politică”, anunță prim-vicepreședintele PNL Timiș, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

Potrivit deputatului, propunerea legislativă privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului «Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România» a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaților, în forma sa finală, rezultată din dezbaterile comisiilor de specialitate.

Proiectul a întrunit voturile necesare adoptării (215 voturi pentru forma finală a proiectului, 17 împotrivă și 44 de abțineri), urmând ca noua lege să fie înaintată Senatului. Proiectul legislativ prevede introducerea noii discipline începând cu anul școlar 2023-2024, alături de integrarea acestei noi discipline în sfera curriculară descrisă prin strategiile adoptate la nivelul școlilor”, anunță deputatul liberal, transmite R3Media.

”Ca deputat, cadru universitar și timișorean, sunt deosebit de onorat pentru întrunirea unei majorități a voturilor în Camera Deputaților, favorabile pentru introducerea acestei discipline. Noua disciplină «Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România», astăzi legiferată și trimisă Senatului, răspunde unei necesități obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educația lor civică, respectiv un set de conținuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluționar al istoriei noastre recente. Noțiunile, informațiile și mărturiile obiective despre istoria noastră recentă sunt de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor, viitori cetățeni conștienți de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al României”, subliniază deputatul PNL Timiş, Marilen Gabriel Pirtea, potrivit News.ro.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns