Proiectul de istorie vie „Uniforma militară, simbol al regalității românești”, la Castelul Peleș din Sinaia

Duminică, 8 Mai 2022, începând cu ora 11.00, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” vă invită la Castelul Peleș din Sinaia, acolo unde vă veți putea întâlnii cu regii și reginele României. Proiectul de istorie vie al celor de la Asociația „Ferdinand I” readuce la viață ținutele militare purtate de Carol I, Ferdinand I și Regina Maria, Carol al II-lea, Regina-Mamă Elena sau Mihai I, accesorii, dar și evocări ale unor momente importante din timpul regalității românești.

Castelul Peleș din Sinaia este cu siguranță acel loc din România în care istoria trăiește și se simte în fiecare obiect pe care îl privești sau îl poți atinge, fiecare cu povestea sa. Și unde s-ar putea spune cea mai frumoasă poveste despre regii și reginele României, dacă nu în locul în care au trăit, cu bucuriile și suferințele lor?

Uniforma militară, simbol al regalității românești

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a tradiţiilor istorice ale armatei române, reunește reconstituitori cu experiență, deținători de arme de colecție și pasionați de reconstituire istorică și istorie vie din țară, sub deviza „Semper Fidelis Patriae”.

Înființată în anul 2020, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este o organizație al cărui scop principal îl constituie promovarea tradiţiilor istorice și militare românești, cultivarea respectului faţă de ostaşii armatei române și armatelor străine, care, cu cinste, curaj şi sacrificiu, şi-au făcut datoria faţă de patria lor, promovarea valorilor naționale, cunoașterii istoriei și păstrarea în memoria posterității a personalității Regelui Ferdinand I.

Din 2021, asociația a desfășurat mai multe proiecte educaționale, unul dintre acestea fiind „Uniforma militară, simbol al regalității românești”. În întâlniri directe cu elevii, sau online, Asociația „Ferdinand I” a prezentat uniforme și accesorii specifice regalității românești, din perioada 1866-1947. Proiectul a adus în fața elevilor din peste 20 de școli gimnaziale și licee, reproduceri istorice ale ținutelor militare purtate de regii României.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns