VIDEO | Filmare rară din 1992 în care Adrian Păunescu vorbește despre influența lui George Soros în România!

Adrian Păunescu și Grigore Vieru

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici, informează R3Media.

Andrei Păunescu, fiul scriitorului Adrian Păunescu, a postat pe canalul personal de YouTube un film din anul 1992, atunci când a avut loc războiul din Transnistria. Videoclipul are mai bine de 3 ore și prezintă imagini de pe frontul din Transnistria, dar și din Chișinău și Soroca, în care, pe lângă Adrian Păunescu, apar numeroase voci ale românismului din Basarabia, printre care Grigore Vieru, Nicolae DabijaIon și Doina Aldea Teodorovici.

Un moment care ne-a atras atenția a fost atunci când Adrian Păunescu, în timpul unei întâlniri la ziarul Moldova Suverană, le-a vorbit colegilor jurnaliști din Basarabia despre influența lui George Soros în România. Reiterăm că aceste declarații au fost făcute în anul 1992.

„Am intrat într-o lume în care fiecare om vrea să câștige, pe față. Și la nivel de grup social s-au dezlănțuit patimile astea nesăbuite ale îmbogățirii, ale banului, pe care nu avem cum să le reprimăm și trebuie să ținem seama de ele. Nu e bine că e așa, eu sunt de acord cu dumneavoastră că nu asta ar fi unirea ideală, dar nu mai suntem în 1918. Suntem într-o lume supra-bombardată de informații, suntem într-o lume în care Moscova face toate eforturile, iar Bucureștiul nu face nimic.

Păi, practic, noi, cei care facem presă, ar trebui să fim subvenționați, dumneavoastră ar trebui să fiți subvenționați de România, nu de Soros. El nu are niciun interes, decât să dezbine România. Subvenționează toate oficinele dezbinării noastre din Ardeal, din București. Tot, tot, tot! Unde apare un punct de vedere care va conduce la spargerea României, Soros intervine, iar noi stăm ca blegii.

Rațiu e bogat și nu dă niciun leu, Drăgan e bogat, dar nu se încheagă nimic. Mă întreb, dacă în Congresul american sunt atât de mulți unguri care susțin cauze anti-românești, de ce nu au intrat în Congresul american și niște americani de origine română? Suntem blestemați?

Eu cred că soluția este ca Bucureștiul să arate o altă față Basarabiei, decât cea pe care a arătat-o până acum. Nu putem să nu ținem seama de faptul că România este dezbinată de ea însăși. La București există câteva țări românești care se bat între ele. S-ar omorî oamenii unii pe alții“, spunea Adrian Păunescu în 1992.

Remarcile lui Adrian Păunescu despre George Soros pot fi văzute de la 01:02:51  – 01:04:55, transmite R3Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns