VIDEO | Cercetătorul Costel Vânătoru dezvăluie cum marile companii agro din lume vin în România și denigrează produsele noastre!

Foto: magazincritic.ro

Costel Vânătoru, cercetător, a explicat modul în care activitatea sa a fost obstrucționată de către companiile străine din domeniul agriculturii. Mai precis, în deschiderea Băncii de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău, informează R3Media.

Într-un interviu acordat DC News, Costel Vânătoru a arătat cum nu numai deschiderea băncii a fost obstrucționată, dar și felul în care companiile străine vin în România să denigreze produsele locale.

„De exemplu că Banca de Gene de la Svalbard (n.r. cea mai mare bancă de gene din lume, în Norvegia) are doar 20% grad de ocupare și că dacă sunt aceste bănci de gene la nivel internațional care au loc liber, de ce să construim noi, în România, o bancă de gene”, a spus Vânătoru.

„Păi și dacă e o criză, un război, o chestie de Doamne ferește și nu poți să te duci acolo să iei și să aduci în țară, ce faci?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Da! Gândiți-vă că dacă nu s-ar fi creat acele culoare verzi de aprovizionare în perioada pandemiei, cu siguranță, n-aș vrea să fiu interpretat greșit, am fi fost expuși posibilității de a deveni canibali, pentru că nu am mai fi avut ce să mâncăm. Acele culoare verzi ne-au asigurat nouă importurile de semințe, de resurse genetice…“, a spus Costel Vânătoru.

„Bun, există bancă, are capacități de stocare foarte mari, nici 20% ocupate. E firesc, când ești cea mai mare bancă din lume, să ai rezervă de stocare. Cu ce deranjează dacă avem și noi, ca să fim și noi asigurați cu propriile noastre forțe? Deranjează pe cineva? Ați simțit că deranjează pe cineva?“, a insistat Răzvan Dumitrescu.

„Deranjează mult. În primul rând, o bancă de conservare a resurselor genetice contribuie foarte mult la elementul național. Practic, atunci când vorbim de identitate, vorbim de limbă, de integritate teritorială, dar și aceste soiuri ne reprezintă pe noi și țin de identitatea noastră națională. Iată că foarte mulți nu suportă ca noi să demonstrăm că avem ceva românesc și chiar ceva românesc bun, așa cum știm cu toții, gustos, aromat, parfumat, ceea ce consumau, în trecut, părinții și bunicii noștri.

Pe urmă, deranjăm marile companii, pentru că și-au făcut aici o piață de desfacere și au mers până acolo încât eu am fost pus în situația să merg la simpozioane așa zis științifice, în România, unde să fim oarecum arătați că ce cercetare, ce creații românești… Iată, acești mercenari ai companiilor mari din afară nu vin doar să-și vândă un produs în România și să-l prezinte ca un produs bun, ci vin cu atâta forță și cu răutate să spună: Cum de ai tu curaj să spui, în România, în fața mea, că ești capabil să faci ceva și ai resurse valoroase și bune? M-am simțit atât de umilit în fața acestor vânzători și distribuitori de resurse genetice care activează pe teritoriul țării noastre. Ne-au tratat cu atâta răutate și josnicie“, a conchis Costel Vânătoru pentru DC News.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns