Voi, NU, noi DA! Guvernul PSD-PNL anunță un program pentru mese sănătoase în școli, după ce a ignorat și apoi respins un proiect de lege identic, propus de AUR încă din MARTIE!

Foto: Telegram/Claudiu Târziu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că începând cu anul școlar 2022-2023, la nivelul sistemului național de învățământ se propune instituirea Programului Național Integrat „Masa Sănătoasă în școli 2022-2027”, scrie EduPedu.

Conform anunțului, programul va fi implementat, în parteneriat, de Ministerul Educației si Ministerul Agriculturii, având surse de finanțare asigurate din bugetul național, fonduri externe nerambursabile și rambursabile.

Programul va costa 1 miliard de euro, precizează sursa citată. Se dorește ca masa să fie asigurată folosind produse agroalimentare românești în colaborare cu Ministerul Agriculturii (inclusiv batoane nutritive BIO), transmite R3Media.

Toate bune și frumoase, doar că bunele intenții ale Guvernului PSD – PNL sunt puse la îndoială de realitate.

Ministrul Sorin Cîmpeanu omite să menționeze că un proiect de lege asemănător există deja în circuitul legislativ, încă din luna martie.

Astfel, Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.123 din 27 mai 2008 pentru o alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar, a fost depusă la începutul lunii martie de către un grup de deputați și senatori AUR. Mai multe pe R3Media.

Sursa foto: Telegram/Claudiu Târziu


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns