Românii preferă LIBERTATEA în dauna egalitarismului socialist. Cum manipulează „Adevărul” pentru a-i denigra pe români?

Foto: magazincritic.ro

Majoritatea românilor preferă libertatea în dauna „egalității”, relevă un studiu realizat de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) din Germania. Conform rezultatelor publicate în Monitorul Social, 68% dintre români preferă „libertatea” în dauna „egalității”, iar 6% nu știu/nu au răspuns. Pe vârste, diferența dintre generații este nesemnificativă: 64% dintre cei mai tineri preferă libertatea, la fel ca 70% dintre seniori, informează R3Media.

Dacă ar avea de ales între libertate și siguranță, 71% dintre români ar alege siguranța, în timp ce 28% ar miza pe libertate.

Rezultatele studiului i-au nemulțumit pe cei de la Adevărul, care prezintă aceste concluzii înșelător și favorabil realizatorilor studiului.

Ei omit să precizeze că Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) este o fundație a stângii, a progresismului, din Germania, precizând că este doar „cea mai veche fundaţie politică din Germania”. La fel, sunt citați „specialiști” care să înfiereze rezultatele și să-i numească pe români, „înapoiați” pentru că nu aderă la cultura „woke”.

În realitate, este vorba doar despre psihologul Mihai Copăceanu, cunoscut pentru pozițiile sale progresiste, anti-clericale și pro stataliste.

„În secolele trecute societăţile europene au luptat mult pentru libertate, cu preţul vieţii, libertate pe care au obţinut-o, iar în acest secol lupta este pentru egalitate, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, între persoane care au anumite nevoi, între etnie, rasă sau religie. Din păcate, conform acestui sondaj, românii încă au rămas ancoraţi în trecut, nu au trecut la un nivel superior, şi anume acela de a prefera egalitatea. Procentajul ridicat al românilor care optează pentru libertate (70%) este un indicator clar că romanii nu valorizează egalitatea, drept dovadă ne confruntăm zilnic cu situaţii de inegalitate, discriminare, abuz şi superioritate. Tinerii care se confruntă mai des cu situaţii de inegalitate preferă egalitatea. Tinerii, din fericire, au alte valori comparativ cu generaţia peste 50 de ani. Ceea ce mă bucură. Încă o dovadă că oamenii cu venituri mari îşi schimbă şi valorile, drept dovadă ei preţuiesc mai degrabă libertatea, iar cei cu venituri mici, care se confruntă cu nesiguranţă (inclusiv de ordin economic-financiar) aleg, între cele două valori, siguranţa. Cred că sondajul reflectă corect valorile societăţii românești. Şi cred că încă avem nevoie de eforturi colective, multisectoriale (educaţionale, politice) de a întări valorile esenţiale, de a lupta pentru egalitate”, a spus el pentru Adevărul.

Potrivit, R3Media, lupta „multilateral dezvoltată” pentru egalitate este cunoscută românilor din perioada comunistă și este la modă printre progresiști, în Occident.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns