Fostul președinte și premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, spune că Moldova ar vrea să intre în UE prin crearea unei „noi Românii Mari”. Reacția MAE
Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei și actual colaborator al lui Vladimir Putin, a spus într-o declarație acordată agenției TASS că Moldova ar vrea să intre mai repede în Uniunea Europeană, prin crearea unei „noi Românii Mari”. El a comentat astfel acceptarea statutului de candidat la aderarea în UE a Moldovei, informează R3Media.
„Moldova a intrat în rândul lung de la intrarea în UE, care se întinde pe decade. Drum bun! Dar ei vor mai repede. Deci, există o altă cale să obțină statutul de membru al UE: crearea unei noi Românii Mari”, a spus Medvedev, care este adjunctul lui Vladimir Putin în Consiliul Rus de Securitate.
El a notat că „politicienii românii au dansat în cercuri în jurul Moldovei”, iar recent, asta s-a întâmplat la propriu. Rusul se referă la ședința comună a Parlamentelor de la Chișinău și București.
„Prima întâlnire comună a parlamentelor Moldovei și României a fost finalizată cu un dans în care parlamentarii s-au ținut de mână. A arătat destul de amuzant. Totuși, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, a zis Medvedev.
Ministerul Afacerilor Externe de la București a reacționat printr-un comunicat de presă afirmând că declarațiile oficialului rus „fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”.
MAE afirmă că declarațiile lui Medvedev „indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi.
Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, transmite R3Media.
- MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet.
- Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
- Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.
MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează