Europarlamentar din Ungaria critică Comisia Europeană pentru atacurile constante asupra guvernelor conservatoare: Au purtat un război ideologic împotriva guvernelor care spun nu curentului de stânga, progresist, împins de Bruxelles în ultimii ani

Uniunea Europeană critică în mod disproporționat statele membre conduse de guverne conservatoare, a spus Balázs Hidvéghi, care este membru al Parlamentului European pentru partidul de guvernământ Fidesz din Ungaria. Într-un interviu de televiziune pentru France 24, europarlamentarul maghiar a apărat ferm democrația și statul de drept maghiar. El a sugerat că executivul UE este prea dornic să condamne acțiunile întreprinse de guvernele mai conservatoare din Europa, în timp ce favorizează administrațiile progresiste și liberale pe care le consideră a fi mai aliniate la valorile blocului, informează R3 Media.

Întrebat despre odiseea dintre Comisia Europeană și guvernul lui Viktor Orbán, care a dus la reținerea de către executivul UE a finanțării cruciale a Uniunii Europene, Hidvéghi a spus că „povestea reală este războiul ideologic împotriva guvernelor conservatoare, creștin-democrate”.

„În mod interesant, Comisia Europeană a fost întotdeauna critică la adresa guvernelor conservatoare. Nu a fost niciodată critică la adresa politicienilor sau guvernelor progresiste, de stânga sau liberale; a fost întotdeauna împotriva guvernelor conservatoare, creștin-democrate”, a spus Hidvéghi.

Când a fost întrebat dacă acceptă că au fost declanșate în mod istoric proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva fiecărui stat membru, politicianul maghiar a răspuns: „Nu în măsura în care au existat împotriva Ungariei și Poloniei, nici măcar comparabile”.

„Au purtat un război ideologic împotriva guvernelor care spun nu curentului de stânga, progresist, împins de Bruxelles în ultimii ani”.

Intervievatorul a răspuns comentariilor lui Hidvéghi susținând că niciuna dintre problemele de societate la care a făcut aluzie nu sunt menționate în documentele juridice publicate de Comisia Europeană, după care europarlamentarul a răspuns: „Nu au scris acest lucru, dar adevăratul motiv este foarte simplu de sesizat.”

„Statul de drept există în Ungaria, precum și valorile tradiționale creștine”, a spus el, susținând că Bruxelles-ul continuă să fie „cu adevărat deranjat de acest lucru”.

„Nu este o coincidență că aceste proceduri sunt, cumva, întotdeauna începute împotriva țărilor în care oamenii sunt pentru familia tradițională și luptă împotriva imigrației ilegale”, a adăugat Hidvéghi, conform Remix News, citat de R3 Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns