Prim-ministrul Ciucă și Ministrul Culturii chemați pe Calea Eroilor, de Grupul Civic Gorj

Grupul Civic Gorj

  • Joi, 7 iulie, între orele 17.00 și 19.00, are loc la Târgu Jiu, Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”, organizat de Grupul Civic Gorj .

„Este momentul ca târgujienii să dea un semnal despre ce doresc pentru orașul nostru!

Ne aflăm în proximitatea unui moment istoric pe care doar niște iresponsabili nu l-ar putea înțelege, includerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial UNESCO”, transmit reprezentanții Grupului Civic Gorj.

Organizatorii vor să  semnaleze  importanța culturală și turistică a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv aflat pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A.

Grupul Civic Gorj a adresat o invitație publică de participare atât parlamentarilor locali cât și Prim-ministrului României, Nicoale Ciucă și Ministrului Culturii, Lucian Romașcanu

De asemenea, acestia critică modul neconform în care sunt realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea și termenul de execuție al lucrărilor.

“Grupul Civic Gorj vă face cunoscut că în ziua de 7 iulie 2022, între orele 17.00 și 19.00, se va organiza la Târgu Jiu, Marșul „Împreună pentru Calea Eroilor”,

Traseul: B-dul C. Brâncuși (Primăria Târgu Jiu) – „Poarta Sărutului” din Parcul Central al Municipiului Târgu Jiu – Strada Calea Eroilor. Acest marș se va desfășura în conformitate cu reglementările Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea de adunări publice.

Scopul organizării acestui marș este de a atrage atenția opiniei publice locale și naționale cu privire la importanța culturală și turistică a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv inclus pe Lista Monumentelor Istorice – GJ-III-a-A-09465 – Categoria A – monumente de interes național și universal.

Reprezentanții Grupului Civic Gorj atrag atenția asupra modului dezastruos în care sunt realizate lucrările de modernizare și reabilitare a Căii Eroilor, calitatea acestora și termenul de execuție prelungit, lucrările trebuind să fie finalizate în anul 2020.

Ca urmare a acestor aspecte, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, obiectiv cultural național și de patrimoniu European, riscă să nu mai fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.”, arată organizatorii evenimentului.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns