Parlamentarii UE – o clică de clică de criminali! Reprezentanții Europei cer ca „dreptul la avort” să fie înscris în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene pentru orice „persoană”, nu neapărat „femeie”

Parlamentul European a cerut joi ca „dreptul la avort” să fie înscris în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, după repunerea sa în discuție în Statele Unite, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

Reuniți în sesiune plenară la Strasbourg, eurodeputații au adoptat, cu 324 voturi pentru, 155 împotrivă și 38 abțineri, o rezoluție ce afirmă că „orice persoană are dreptul să beneficieze de un avort sigur și legal”, și au cerut Consiliului UE să înscrie acest drept în Carta drepturilor fundamentale.

Este de observat cum nu este folosit termenul de „femeie”, ci de „persoană”, ca și cum oricine ar putea face un avort. Acest detaliu amintește de renumitul raport Matic, care prevede printre altele, că și bărbații pot naște sau că avortul este un drept fundamental al omului, fiind votat cu o majoritatea covârșitoare în urmă cu un an.

Includerea dreptului la avort printre drepturile fundamentale necesită totuși, conform tratatelor actuale, unanimitate din partea statelor membre. Din acest considerent, eurodeputații au cerut de asemenea Consiliului „să se reunească pentru a discuta despre o convenție care să permită revizuirea tratatelor”, spre a pune în discuție regula unanimității. Mai multe pe R3Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns