Partidul S.O.S. România reacționează în scandalul momentului legat de inaugurarea stadionului de la Miercurea Ciuc!

Foto: Glasul info

Potrivit Glasul info, controversele din jurul refuzului FRF (Federația Română de Fotbal) de a se disputa un meci de fotbal între naționala U18 de fotbal a României și cea similară a Ungariei, cu ocazia inaugurării stadionului modernizat de la Miercurea Ciuc, au stârnit numeroase reacții, printre care și cea din partea unui nou partid apărut pe scena din România, Partidul S.O.S România.

Redăm integral sesizarea formulata de Partidul S.O.S România prin Președintele partidului, doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă cu privire la inaugurarea Stadionului din Miercurea Ciuc:

“CĂTRE

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL

Domnului Președinte Răzvan BURLEANU

Stimate Domnule Președinte,

Lipsa de abilitate și de competență de la nivelul conducerii Federației Române de Fotbal are drept consecință punerea în scenă a unui meci de fotbal cu simbolistică separatistă și iredentistă.

Refuzul Federației de Fotbal cu privire la participarea naționalei U18 a României într-un meci amical cu reprezentativa similară a Ungariei cu ocazia inaugurării stadionului modernizat din Miercurea Ciuc, lasă acum din păcate loc unei interpretări cu grave conotații politice.

Asistăm acum, din păcate, din cauza refuzului Federației Române de Fotbal, la imprimarea unei note politice cu grave implicații date unui meci de fotbal amical între niște copii.

Un președinte al Federației Române de Fotbal nu trebuie să aibă doar bune abilități legate de management și probleme sportive, ci trebuie să aibă și abilități diplomatice, mai ales în probleme atât de sensibile precum cele de tipul acesteia declanșate de inaugurarea stadionului recent modernizat la Miercurea Ciuc.

Lipsa de fler a conducerii Federației Române de Fotbal, conduce în mod direct la consecințe grave și neașteptate: prin acceptarea invitației Clubului de la Miercurea Ciuc, meciul respectiv s-ar fi disputat într-un cadru normal, între naționalele U18 ale României și Ungariei, și nu ar mai fi îmbrăcat și aceste conotații controversate, pe care unii le-ar putea interpreta drept o provocare antiromânească.

Prin simpla acceptare a invitației inițiale, puteți pune punct acestui scandal din jurul inaugurării stadionului modernizat de la Miercurea Ciuc și chiar vă rugăm să o faceți cât timp mai este posibil.

Stă în puterea și în responsabilitatea dumneavoastră ca sportul pe care-l „păstoriți” să nu se metamorfozeze într-o armă politică, ce aduce grave prejudicii de imagine la adresa fotbalului românesc.În consecință, vă solicit ca de urgență și cu precădere să reveniți asupra poziției dumneavoastră și să reparați imediat greșeala făcută ce a dat naștere unor conflicte interetnice ce pot escalada în mod neprevăzut, mai ales că sunt persoane și grupuri interesate de segregație și conflicte.

Vă solicit de urgență răspuns la adresa de mail: diana.iovanovici-sosoaca@senat.ro.

PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA PREȘEDINTE Senator Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ”, se arată în comunicatul de presă al Partidului S.O.S România și transmis de Glasul info.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns