O nouă campanie a Grupului Civic Gorj: „Stop închiderii energiei pe cărbune!”

Grupul Civic Gorj

Grupul Civic Gorj inițiază o noua campanie, de această dată pe tema energiei bazată pe cărbune și propune o nouă țintă, anul 2040, pentru decarbonizare, așa cum se întâmplă în țări precum Germania.

„În urma discuțiilor cu membrii Grupului Civic Gorj am decis demararea campaniei de sprijin pentru Gorj „Stop închiderii energiei pe cărbune”, și propunerea unei noi ținte, anul 2040, pentru decarbonizare, o țintă mult mai realistă care poate constitui răgazul de timp necesar pentru crearea unor alternative energetice reale, atât pentru județul Gorj cât și pentru sistemul național. De asemenea, vom susține minerii și energeticienii în lupta lor pentru aplicarea legii 197/2021! Facem apel la gorjeni să sprijine acest demers, cu implicații profunde pentru viitorul nostru și al copiilor noștri”, se arată în comunicatul Grupului Civic Gorj.

Grupul Civic Gorj a fost implicat în ultimii ani în mai multe acțiuni, precum campania privind tăierile ilegale de păduri „Cerem dreptate pentru păduri”, solicitând autorităților actualizarea SUMAL (sistemul de urmărire a materialului lemnos), campania privind depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu, „Vrem aer curat”, solicitând depozitarea și tratarea corespunzătoare a deșeurilor și respingerea construirii celulei 3 a depozitului, campania „Împreună pentru Calea Eroilor” privind modernizarea Căii Eroilor, monument istoric transformat în șantier de mai bine de trei ani, calitatea lucărilor efectuate și dezastrul existent astăzi la Târgu Jiu.

Campaniile au fost realizate exclusiv cu sprijinul membrilor Grupului Civic Gorj, profesioniști în domeniile în care activează, ca reacție la derapajele autorităților locale, județene și centrale.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns