CUVINTELE UCID – de la MOSCOVA la BRUXELLES! În 2002, Europa a cunoscut un val de căldură la fel de puternic precum cel din vara 2022. Atunci nimeni nu vorbea despre „sinucidere colectivă” și despre „nevoia” de economie verde…

Foto: R3Media

Potrivit The Guardian, incendiile și valurile de căldură fac ravagii în Europa și în alte părți ale lumii, transmite Digi24. Realmente rămâi perplex să vezi atâta inconștiență în declarații care creează indubitabil o stare de “psihoză colectivă”. Greu de crezut că acești indivizi o fac din inconștiență și nu aplică strategiile Moscovei de altă dată…

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a dat un verdict apocaliptic: „Avem de ales. Acțiune colectivă sau sinucidere colectivă. Este în mâinile noastre”.

Prin „acțiune colectivă”, Guterres se referă la renunțarea la combustibilii clasici, fosili, în schimbul unei „energii verzi”.

Cu toate acestea, căldura din vara lui 2022 nu este deloc o noutate. Valul de căldură din acest an a lovit Franța, Spania, Grecia sau Italia dar și Marea Britanie, dar același lucru s-a întâmplat și-n 2003, adică acum 19 ani.

În 2022, „Serviciul meteorologic francez a anunțat temperaturi de până la 41°C în sudul ţării, duminică, şi noi recorduri de căldură pentru luni”, scrie Digi24.

Dar exact aceleași temperaturi s-au înregistrat în Franța și-n 2003. Astfel, la Auxerre s-au înregistrat 41,1 grade celsius, iar alte cinci orașe s-a înregistrat o temperatură de peste 40 de grade. (Toate temperaturile din 2003 se găsesc aici)

BBC scria că în Italia s-au înregistrat temperaturi de 37 de grade, pentru a se justificat faptul că „Europa se sufocă de căldură”. Cu toate acestea, vara lui 2003 din Italia a fost considerată „cea mai călduroasă din ultimele trei secole” de către Ministerul Sănătății din Peninsulă.

Atunci, în Catenanuova din Sicilia s-au înregistrat nu mai puțin de 46 de grade pe 17 iulie 2003. Anul acesta, în același oraș sicilian, pe 17 iulie, s-au înregistrat 34 de grade, conform Accuwheater, iar maxima lunii iulie va fi de 37 de grade. Și totuși, acum este „sinucidere colectivă”…

Un caz asemănător este Portugalia, despre care Digi24 scrie că „temperatura a atins recent 47°C”. Mai multe pe R3Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns