Asociația CALEA NEAMULUI solicită Președenției și Guvernului României să INTERZICĂ premierului Ungariei vizitele „private” pe teritoriul statului român

Asociatia Calea Neamului

Asociația Calea Neamului solicită Președenției și Guvernului României să interzică premierului Ungariei, Viktor Orban, vizitele ”private” pe teritoriul statului român, tinând cont de faptul că acestea (cu sau fără acordul MAE) au fost făcute exclusiv în Transilvania, având de fapt un caracter politic exprimat printr-un obiectiv ce încalcă grav Constituția României, anume, organizarea obținerii autonomiei teritoriale pe criteriu etnic. Cerem totodată Președenției și Guvernului României, să solicite în mod oficial scuze din partea primului-ministru al Ungariei, pentru jignirile aduse cetățenilor români care au afișat la Băile Tușnad mesajul ,, Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”, Viktor Orban adresându-se către forțele de ordine în timp ce acestea ne protejau de mulțimea furioasă, escortându-ne spre ieșire, cu următoarea expresie defăimătoare: ,,Politicos, precum poliția din Budapesta procedează când evacuează drogații de pe poduri”. Pe lângă aspectul jignitor, acest ordin, are și semnificația (cel puțin simbolică) de exercitare de facto al conceptului de co-suveranitate pe care Ungaria vrea să-l impună în România. Este un fapt fără precedent ca un șef de stat, aflat pe teritoriul altui stat, să dea indicații unor forțe de ordine din acel stat și să defăimeze cetățeni ai statului respectiv.

La toate așa-zisele universități de vară de la Băile Tușnad, girate prin prezență si discurs de Viktor Orban, s-a vorbit intens despre obținerea autonomiei teritoriale ce presupune retrasarea de fapt a granițelor Diktatului de la Viena. Anul acesta, Laszlo Tokes, aflat la dreapta lui Viktor Orban la tribună, a cerut un și mai mare sprijin din partea guvernului Ungariei pentru acest obiectiv. Atât Viktor Orban cât și președintele comisiei de politică externă al parlamentului Ungariei, și-au manifestat acordul în acest sens. Același Tokeș, aflat în delegația oficială de la tribună, i-a prezentat în discurs pe cei doi cetățeni condamnați pentru terorism, care au vrut să ne arunce în aer la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie, ca luptători pentru autonomie. Nicio reactie contrară din partea oficialilor statului ungar. Adică un individ îi laudă pe unii care au vrut să omoare cetățeni români, iar unui prim ministru al unui stat străin i se pare în regulă acest lucru, nu reacționază negativ în niciun fel, ba mai mult, Laszlo Tokes primește din partea lui aprecieri, premii, adică girul oficial pentru toate declarațiile.

In acest context profund antiromânesc, chiar nu mă interesează perorația antiglobalistă a lui Orban de la Tușdan. E ca și cum un hoț îți vine în casă si vrea să-ți ia jumătate din ea, dar în același timp vorbeste frumos de familie, religie, etc. Hoțului îi spun așa, am în familia mea, în casa mea, oameni care apără familia și credința mea, măi hoțule, nu trebuie să vii tu aici la mine să-mi vorbești despre lucrurile astea și în același timp să mă furi. Iar punctual, lui Viktor Orban, îi spun așa: anul viitor, la Tușnad Băi, nu vom fi doar cinci români. Am început organizarea nu de azi, ci de ieri. Transmit ”oficial” tuturor, vom fi 100 de oameni perfect organizați și nu doar cu un banner. Vom fi absolut pașnici, nu vom răspunde la nicio violență. Dar vom fi acolo. ”Extragerea” va fi cu mult mai grea.

Cerem așadar statului român, Presedenției si Guvernului României, să-i permită lui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, doar vizite oficiale, la București.

Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

de Mihail S. Târnăveanul


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns