Castelul Regal de la Săvârşin atrage mii de vizitatori pe fiecare weekend; localitatea se va dezvolta ca un centru de atracţie turistică

Foto: Agerpres

Regina Ana și regele Mihai
Foto: Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Potrivit Agerpres, localitatea Săvârşin se va dezvolta, în următorii ani, ca un centru de atracţie turistică important în vestul ţării datorită Castelului Regal, care este vizitat de mii de persoane în fiecare weekend, afirmă reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Arad.

Directorul de comunicare al CJ Arad, Andrei Ando, a declarat miercuri că administraţia din Săvârşin “lucrează împreună cu Familia Regală la acest proiect”, prin care se doreşte ca localitatea să devină “următorul centru de atracţie din vestul ţării”.

“Castelul Regal atrage deja mii de vizitatori în fiecare weekend, iar acest aflux va genera dezvoltarea serviciilor. Vor apărea restaurante şi pensiuni noi, iar la sfârşit de săptămână se vor organiza evenimente pentru cei care aleg Săvârşinul ca destinaţie de relaxare. Cred că evoluţia asta este inevitabilă, de vreme ce castelul acţionează ca un magnet pentru turiştii curioşi să afle un crâmpei din istoria regală a României”, a spus Andrei Ando.

Un obiectiv care completează deja oferta turistică locală este Muzeul “Eugen Popa”, care deţine lucrări şi efecte personale ale artistului plastic care a trăit la Săvârşin, dar şi-a câştigat aprecierea în China, unde a schiţat episoadele colorate din viaţa cotidiană sătească. Muzeul a fost reamenajat de CJ Arad anul trecut.

“Valea Mureşului, cu punctul central la Săvârşin, este pe traseul bisericilor de lemn din judeţul Arad, dintre care unele au fost preluate de Muzeul Ţăranului Român, restaurate şi repuse în valoare, redând farmecul sutelor de ani în care acolo s-au celebrat slujbele pentru credincioşii ortodocşi, printre bârnele de lemn ale lăcaşelor de cult şi icoanele pictate de artişti locali prin preajma răscoalei lui Horia, Cloşca şi Crişan”, a mai spus reprezentantul CJ Arad, cu privire la dezvoltarea turistică a zonei. Mai multe pe: Agerpres


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns