4 August 1919 – 4 August 2022: E nevoie din nou de opinci pe Parlamentul din Budapesta? | VIDEO

4 August 1919 - 4 August 2022: E nevoie din nou de opinci pe Parlamentul din Budapesta?

4 August 1919 - 4 August 2022: E nevoie din nou de opinci pe Parlamentul din Budapesta?

Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, Declarație politică: “Este nevoie de o pereche de opinci pe Parlamentul din Budapesta!”

La distanță de peste un secol de la isprava oltenilor care au pus opinca pe Parlamentul din Budapesta la data de 4 August 1919, un episod istoric intrat deja în legendă, un singur parlamentar român iese public și reiterează nevoia de a pune din nou o pereche de opinci pe același parlament din capitala Ungariei.

Contextul politic actual, precum și derapajele tot mai accentuate din ultimii ani ale unor înalți oficiali ai statului ungar pe teritoriul României, au făcut-o pe Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă să acționeze în Parlamentul României, pe data de 25 Mai 2022, cu o declarație memorabilă:

“Declarația mea politica se intitulează ,,Este nevoie de o pereche de opinci pe Parlamentul din Budapesta”.

Stimați colegi senatori,

România fierbe. Mai are puţin şi dă în clocot. În timp ce vă preocupaţi de soarta ucrainenilor, care au ajutoare, mai ales militare, din toate părţile globului, aşa că numai de ajutorul nostru nu au nevoie, deşi l-au avut peste puterile noastre economice, vecinii noştri de la vest, în cârdășie cu veşnicul pseudopartid de guvernare UDMR, atentează la siguranţa naţională şi integritatea teritorială a României, precum încearcă să instige la violentă, război interetnic între romani şi etnicii maghiari care de secole trăiesc în linişte şi pace.

Firavele luări de poziţie ale coaliţiei de guvernare, comunicatul Ministerului Afacerilor Externe transmis cu temerea să nu deranjeze cumva ungurii şi ruşii din spatele lor, lipsa de reacţie a UDMR, ca și a serviciilor secrete romane, mă fac să mă gândesc că planul conspirativ de rupere a României în cel puţin trei părţi nu este departe de a fi implementat. Este nevoie de o scânteie aprinsă în centrul ţării, un război civil este exact ceea ce urmăresc aceşti antiromâni. Evident că pe unii Ciuci, Măciuci, Ciolaci nu îi putem suspecta de niscaiva inteligentă. Sunt doar folosiţi în imensa lor stupiditate pentru a distruge statul cel mai bogat în petrol şi gaze din Europa, nemaipunând la socoteală metalele rare şi pământul roditor care ar asigura independenta economic a oricărui alt stat.

Vizita Preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, este o sfidare crasă fata de România și poporul român, o încălcare gravă a relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, aceasta plimbându-se ca Vodă prin lobodă prin România, de parcă ar fi fost pământul său, precum şi o provocare mizerabilă a românilor și a etnicilor maghiari, o instigare la război civil.

Pentru tăntălăii care habar nu au de legile ce guvernează relaţiile diplomatice şi cutumele dreptului diplomatic, trebuie câteva explicaţii, că altfel vor muri mai proşti decât s-au născut şi mai provoacă şi daune României prin comportamentul lor de trădători inculţi şi infami. Un președinte de stat exercită această funcţie și în somn, astfel că orice pas face îl exercită cu această calitate legată ca o piatră de moară de picior, chiar şi în vacantă sau în vizitele neoficiale. Sfidarea Preşedintelui Ungariei nu este întâmplătoare, prima vizită trebuia să o facă la Cotroceni, să dea salutul cuvenit Preşedintelui României, pentru că aşa salută poporul român pe al cărui pământ calcă, aşa antiromân cum este el şi mut, să anunţe care este programul și să fie însoţită de oficialităţi şi serviciul de pază şi protecţie adecvat unui şef de stat. Nu a făcut-o. În schimb, a participat la acte de atentat la adresa siguranţei naţionale a statului român, asistând la premierea a doi etnici maghiari condamnaţi pentru acte de terorism împotriva statului şi poporului român şi cu concursul progresiştilor din USR, prin primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, în cadrul unui eveniment oficial au dezvelit, în inima cetăţii Marii Unirii realizată de domnitorul Mihai Viteazul la 1600, o statuie a unui guvernator maghiar în perioada de ocupaţie austro-ungară, exact la 150 de ani de când Crăişorul Munţilor, Avram Iancu, a decedat. Nimic întâmplător. Albă Iulia a fost aleasă special, cetatea Marii Uniri, ca o sfidare şi o palmă dată, pentru a câta oară, peste obrazul moților, acolo unde Horea, Cloşca şi Crişan şi-au dat viaţa pentru apărarea a tot ce înseamnă român şi românesc în inima României, iar Avram Iancu ar fi trebuit să troneze imperial, nu un grof maghiar. Totul a fost aranjat ca o sfidare peste care nu se poate trece, doamnă preşedinte dând mesajul inacceptabil că Ardealul ar aparţine Ungariei, plimbându-se ca la ea acasă, în timp ce serviciile noastre secrete stau şi dorm, acceptând provocarea mizerabilă a reprezentantului statului vecin în cârdăşie cu UDMR, fiind complici ai trădării naţionale.

Este obligatorie demiterea conducerii serviciilor secrete, ambele eşaloane de conducere, şi a celor care aveau obligaţia să preîntâmpine un astfel de act şi trimiterea lor în judecată pentru înaltă trădare, alături de UDMR şi conducătorii acestuia, precum şi partidele de guvernare scoase în afara legii şi condamnarea conducătorilor lor trădători de neam şi ţara.

Mai mult, participarea ministrului UDMR Tanczos Bârnă la meciurile echipei de hochei a României unde a intonat imnul unui aşa-zis ținut secuiesc, inexistent vreodată în istorie, dar susţinut de UDMR pentru a crea conflicte interetnice intre romani şi etnicii maghiari şi astfel să rupă din România cel puţin două judeţe, Harghita şi Covasna, unde majoritari sunt tot romanii, denotă faptul că UDMR este o formaţiune antiromâneasca, care trebuie scoasă în afara legii. Refuzul ministrului Novak de a recita imnul României este în aceeaşi notă în care UDMR şi mulţi etnici maghiari instigaţi de această formaţiune pseudopolitică considera Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, drept zi de doliu naţional pentru maghiari şi arborează steagul negru pe unde apucă. Arborarea steagului unui ţinut inexistent, cu un steag inexistent şi un imn inexistent în inima României nu sunt decât acte de înaltă trădare pentru care aceşti trădători ai Romdniei trebuie să plătească. Serviciile secrete ungare îşi fac firme în România, asociaţii şi fundaţii şi achiziţionează imobile şi finanţează echipe sportive, astfel încât implementarea Ungariei în România să se realizeze lent, dar sigur, în timp ce serviciile noastre tac şi asistă, ba chiar ajuta la destrămarea statului român.

Domnilor de la UDMR, să vă intre bine în cap: aici noi, romanii, v-am tratat cu respect şi v-am dat funcţii pe care Ungaria nu vi le-ar fi dat niciodată. Nu aţi însemna nimic niciodată în Ungaria. Mai mult, dacă aţi avea un astfel de comportament în Ungaria, aţi fi consideraţi trădători şi aţi fi aruncaţi în închisoare pentru ani buni, până v-aţi trata de morbul trădării. În loc să mulţumiţi Domnului că sunteţi respectaţi și asimilaţi pe teritoriul unde în urmă cu câteva sute de ani aţi venit şi aţi fost primiţi printre români, în schimb în alte țari nici nu puteţi avea pretenţii să fiţi băgaţi în seamă, d-apai să fiţi implicaţi în guvernare, aici vă bateţi joc de poporul şi ţara care v-au oferit dragoste şi v-au primit cu mâinile larg deschise.

Este imperios necesar ca UDMR şi fie dat afară de la guvernare, Parchetul să înceapă anchetele pentru înalta trădare a tuturor celor implicaţi, Ministerul Afacerilor Externe să ceară socoteala Ungariei pentru afrontul adus României şi poporului român, să cheme pentru explicaţii ambasadorul Ungariei la Bucureşti. Cerem ca Preşedintele Ungariei şi ceară scuze publice României pentru afrontul şi sfidarea aduse României şi poporului român, iar acţiunea de instigare a românilor şi etnicilor maghiari să înceteze de îndată.

Totodată, solicit poporului român, acesta incluzând şi etnicii maghiari, să nu dea curs acestor instigări în care sunt folosiţi masă de manevră pentru interese politice meschine, care pot duce la război interetnic. Politicienii au produs numai rău şi dezbinare, lăsaţi-i pe ei sd-şi rezolve diferendele, iar voi trăiţi în continuare în pace și linigte, iubiţi-vă ca fraţii şi nu permiteţi nimănui să vă instige la ura şi dezbinare, la război şi segregare. Cuvântul de ordine este ,pace”. Nu daţi curs provocărilor. Iubiţi-vă şi trăiţi în armonie acolo unde trăiţi împreună de sute de ani. Ardealul/Transilvania este România. Aici este România. Punctum.

“Și au intrat trupele noastre in Budapesta la inceputul lunii august 1919, Palatul Parlamentului maghiar a fost pus sub paza unui pluton de vanatori. Seful garzii de la intrarea principala era sergentul Iordan, un oltean de la Craiova, potrivit de stat, negru, uscat si foarte vioi. Deasupra palatului a vazut lordan cum fâlfâia in vant flamura ungurească, roșu-verde-alb. Faptul acesta nu l-a supărat prea tare, dar nici nu i-a plăcut. Dându-si capela pe ceafă si scărpindndu-se după ureche, și-a zis: «Să dau jos steagul unguresc si să pun fanionul de companie? Asta ar sti si madama de la popota domniler ofiteri sa o facă. Dar am sa chibzuiesc in asa fel ca să rămână de pomină și sa fie talpa României razbunată.» Zis si facut. Chemând pe caprarul Bivolaru, s-au suit in norii Budapestei și au coborat steagul in lungul sforii drept la jumatatea steajerului și, luând apoi opinca rasuflată a căprarului, s-a urcat ca un pui de urs si a pus-o drept caciulă in capul steajerului, lasându-i nojițele să atarne in vant. Si asa a fâlfâit multă vreme în cerul Budapestei steagul maghiar cu opinca românească deasupra lui.” (Gheorghe Mard&rescu, ,,Campania pentru dezrobirea Ardealului si ocuparea Budapestei”)

(Doamna Diana Iovanovici-Sosoacă ține in mâini o pereche de opinci.)

Va multumesc.

Senator neafiliat Diana lovanovici-Șoșoacă

Va mulțumesc frumos, domnule președinte.

Traiasca opinca romanească!


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns