Cehia | 54 de parlamentari, susținuți de președintele Miloș Zeman, vor introducerea în Constituție a unui articol care definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie

Foto: Oana Nechifor

54 de parlamentari au introdus un proiect de lege, care, dacă ar fi adoptat, ar modifica articolul 32 al Constituției Cehiei, astfel încât căsătoria să fie definită drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, scrie CNE News.

Astfel, articolul 32 s-ar transforma din „Creșterea copiilor și familia sunt sub protecția legii” în „Creșterea copiilor, familia și mariajul văzut ca uniunea dintre un bărbat și o femeie sunt sub protecția legii”.

„Ancorarea căsătoriei ca, drept principiu, uniunea permanentă a unui bărbat și a unei femei, în jurul căreia se formează o familie și care este mediul social primar în care se nasc și se cresc copiii, este ferm stabilită în cercul nostru de civilizație prezent de câteva mii de ani”, se arată în expunerea de motive a propunerii.

Camera Deputaților a primit joi textul integral al amendamentului. A fost semnat de un total de 54 de deputați din mai multe partide. Cu toate acestea, ei nu au o majoritate pentru a face o schimbare constituțională. Pentru asta, este nevoie de o majoritate de trei cincimi, 120 de parlamentari.

Președintele Miloș Zeman și-a anunțat deja sprijinul pentru noua propunere.  Zeman a declarat că „Dacă există o propunere de modificare a Constituției în care căsătoria este definită ca relația dintre un bărbat și o femeie, o voi susține fără îndoială”. (…) – integral pe R3media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns