(R) Personaje din jocuri video de groază invadează lumea copiilor. Avertismentul specialiștilor referitor la păpușile „Huggy Wuggy”: pot produce insomnii, coșmaruri, anxietate

Păpușile „Huggy Wuggy”, jucării foarte căutate de copiii din întreaga lume, sunt  personaje principale dintr-un joc de groază adresat copiilor de peste 12 ani, în legătură cu care specialiștii au transmis avertismente foarte clare.

Copiii care se joacă cu aceste plușuri se pot confrunta cu anxietate, insomnii și chiar boli de inimă, spun specialiștii, potrivit ȘtirileProTV.

Păpuşa „Huggy Wuggy” este realizată dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi. Păpuşi sunt cu toate personajele din joc, doar culorile diferă. Păpușa Huggy Wuggy este una dintre cele mai dorite jucării, dintr-un joc video de groază, în care mascota are un rol agresiv.

„Copiii mici nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate. A se juca cu asemenea jucării este că și când le-am da voie să se uite la un film horror. Consecinţe emoționale pe termen scurt: insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, că se poate întâmpla ceva, anxietate, atacuri de panică. Sudiile pe termen lung și pe adulţi pot apărea boli cardiace, cardiovasculare chiar”, spune Mădălina Manea, psihoterapeut.

Păpușile Huggy Wuggy au generat controverse în mai multe ţări. În Marea britanie, poliţiştii şi reprezentanţii mai multor școli le-au atras atenţia părinţilor să fie atenţi la mesajele promovate de jocul în care apar aceste păpuşi.

Părinți, atenţie la versurile cântecului din filmuleţele de pe youtube!

„Numele meu este Huggy Wuggy
Corp neclar și drăgălaș
Nu vrei să vii să mă îmbrățișezi?
Îmbrățișează-mă zi și noapte
Dinții ascuțiți te lasă să sângerezi
Ține-mă până mori.
Îmbrățișează-mă până mori. (…) – integral pe RostOnline.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns