Guvernatorul Ron DeSantis l-a suspendat din funcție pe singurul procuror din Florida care a spus că nu va aplica legea avortului recent adoptată în stat

Captură Fox News / Guvernatorul Ron DeSantis

Guvernatorul Ron DeSantis a suspendat joi un procuror ales din zona Tampa, care a devenit recent singurul procuror din Florida care a semnat un angajament că nu va aplica legea avortului recent adoptată de stat, informează R3Media.

Suspendarea procurorului de stat al celui de-al 13-lea circuit judiciar, Andrew Warren, este efectivă imediat și vine în momentul în care nu numai că a luat poziții deschise cu privire la cea mai nouă lege a avortului din Florida, dar a fost văzut ca o figură în ascensiune în cercurile democrate din Florida.

DeSantis a spus că decizia sa a fost luată deoarece Warren alegea ce legi să le aplice.

Guvernatorul a pus problema obiecției lui Warren cu privire la urmărirea penală a persoanelor în conformitate cu noua interdicție a avortului de 15 săptămâni adoptată de Florida, care nu prevede excepții pentru viol și incest. De asemenea, Warren a semnalat că sprijină tratamentele de afirmare a genului pentru minorii trans, pe care DeSantis le-a condamnat.

Într-o conferință de presă de la Tampa, pe care secretarul său de presă a promovat-o ca fiind un eveniment care ar provoca „colapsul mass-media liberală”, DeSantis a remarcat că nu există nicio lege de stat care să interzică tratamentele de afirmare a genului, dar a inclus-o în ordinul executiv de suspendare a lui Warren pentru că într-o zi Legislativul ar putea să adopte o astfel de lege.

Warren a spus că suspendarea sa îi „scuipă în față” pe alegătorii care l-au ales de două ori pentru a servi ca procuror principal al comitatului Hillsborough. Integral pe: R3Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns