Marea Britanie | Termenul de valabilitate, eliminat la aproape 500 de produse alimentare dintr-un lanț de supermarketuri. Clienții, încurajați să miroasă laptele înainte de consum

Waitrose, unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie, a anunţat, luni, că va elimina termenul de valabilitate recomandat pentru aproape 500 de produse alimentare proaspete, în ideea de a lupta împotriva risipei alimentare, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

Începând din luna septembrie, Waitrose va renunţa să mai includă menţiunea ‘best before’ (a se consuma înainte de- n.red.), o dată până la care consumul unui produs este considerat sigur, pentru a-i încuraja astfel de consumatori să decidă singuri dacă alimentele sunt încă bune pentru a fi consumate.

„Risipa alimentară este în continuare o problemă majoră şi gospodăriile britanice aruncă anual 4,5 milioane de tone de alimente comestibile. Prin eliminarea datelor ‘best before’ de pe produsele noastre, vrem ca toţi clienţii să decidă singuri dacă un produs este sau nu bun de consum, ceea ce creşte şansele pentru ca produsul să fie consumat şi nu să fie aruncat la gunoi”, a declarat Marija Rompani, director pentru dezvoltare sustenabilă la grupul John Lewis, firma mamă care deţine lanţul de supermarketuri Waitrose. Integral pe: Rost Online


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns