Hermafrodiții și homosexualitatea

Foto: pixabay.com

Roderick, din Canada, scrie:

Pot să înțeleg că hermafrodiții sunt rezultatul păcatului. Dar dacă homosexualitatea este greșită, atunci ce bază morală are un hermafrodit sau „părinții săi” pentru a alege un gen? Dacă individul nu este de acord cu alegerea părinților „săi”, ar fi acceptabil din punct de vedere moral să-și schimbe genul odată ce devine suficient de mare pentru a alege singur?

Sunt provocat cu întrebări ca acestea. Nu încerc să fiu ridicol – aș dori doar să am un răspuns bun.

Dumnezeu a creat sexul pentru procrearea copiilor și pentru a consolida relația de căsătorie dintre soț și soție. Anomalii precum hermafroditismul care ar putea zădărnici aceste scopuri nu reprezintă un motiv pentru a ne îndepărta de standardele morale stabilite de Dumnezeu.

Dr. Don Batten răspunde:

Cauzele biologice și natura stării umane (rare) hermafrodite sunt descrise în articolul Creationism and the problem of homosexual behaviour (n.t., Creaționismul și problema comportamentului homosexual).

Nu spunem „că hermafrodiții sunt rezultatul păcatului”. Aceasta înseamnă că persoana este responsabilă pentru starea sa sau a părinților persoanei. Ar fi nebiblic și, de asemenea, foarte crud. Iisus a vorbit despre aceasta când i-a fost adus un orb. A fost întrebat cine a păcătuit de s-a născut orb și a descurajat o astfel de noțiune (Ioan 9).

Acum, desigur, lucruri rele se întâmplă în lumea de astăzi din cauza păcatului în general; răzvrătirea omenirii împotriva stăpânirii Creatorului-Dumnezeu, începând din Facerea cu primul bărbat și femeie, Adam și Eva, de la care a început moartea și suferința. Așa că Dumnezeu și-a retras o parte din puterea Sa de susținere din creație și lucrurile se prăbușesc. În consecință, vedem mutații, cancer și anomalii de dezvoltare. Deci, în sensul cel mai larg, hermafroditismul se datorează păcatului, deși nu păcatului particular al persoanei sau al părinților etc., ci naturii generale decăzute a omenirii de la răzvrătire.

Așa cum Iisus i-a tratat cu compasiune pe oamenii născuți cu probleme, așa ar trebui și noi. Fiecare caz necesită o evaluare medicală și psihologică atentă pentru a stabili cea mai bună cale de urmat pentru persoana respectivă, așa că folosirea unui singur răspuns „unic” ar fi neînțeleaptă.

Cu toții suntem creaturi căzute, care au nevoie de ajutor și compasiune, iar oamenii cu probleme genetice sau de dezvoltare nu ar trebui să fie ostracizați sau persecutați. O societate cu adevărat creștină îi va vedea pe cei pe care lumea i-ar primi ca fiind „făcuți după chipul lui Dumnezeu” și, prin urmare, speciali și care trebuie apreciați. Acest lucru contrastează cu societățile atee sau animiste în care nimeni nu are nicio valoare specială (poate cu excepția celor care conduc!).

Pentru atei, oamenii sunt doar animale inteligente, deci nu suntem cu nimic speciali și așadar avortul, eutanasierea, pruncuciderea etc., sunt pe ordinea de zi. Hitler, cu noțiunile sale evolutive, a decis să ajute selecția naturală prin eliminarea celor nepotriviți. Aceasta includea pe oricine cu o problemă precum hermafroditismul. Vedeți: Eugenics: death of the defenceless (n.t., Eugenia: moartea celor fără apărare).

Dacă o persoană este hermafrodită, nu înseamnă că permite experimentarea sexuală. Aceleași standarde de fidelitate sexuală încă se aplică. O persoană determinată din punct de vedere medical a fi bărbat genetic și hormonal și care a suferit operații pentru a clarifica trăsăturile fizice pentru a o face în mod clar bărbat se află sub aceleași porunci biblice ca orice alt bărbat de a fi pur din punct de vedere sexual.

Dacă căsătoria ar fi posibilă, atunci persoana are responsabilitatea de a fi fidelă soțului său. Dacă căsătoria nu ar fi posibilă, atunci puritatea sexuală în afara căsătoriei ar fi standardul lui Dumnezeu (la fel ca pentru oricine altcineva).

La fel este și cu homosexualitatea. Dacă cineva are dorințe homosexuale, aceasta nu înseamnă că este în regulă să cedeze acelor dorințe și să fie implicat în sex în afara căsătoriei (unde Biblia definește căsătoria ca o uniune specific heterosexuală).

A sugera că cineva nu-și poate controla comportamentul înseamnă a reduce persoana la un simplu animal, mai degrabă decât la cineva „făcut după chipul lui Dumnezeu”. Articolul despre homosexualitate de mai sus, care a fost scris de un psiholog clinician, care a consiliat oameni, inclusiv pe cei cu tendințe homosexuale, este foarte bun pe toată această temă. Vedeți și Q&A topic on homosexuality (n.t., Întrebări și răspunsuri despre homosexualitate).

Sper că vă este de ajutor.


Roderick a răspuns:

Stimate Dr. Batten,

Acum, bineînțeles, lucruri rele se întâmplă în lumea de astăzi din cauza păcatului în general – asta este ceea ce am vrut să spun prin „hermafrodiții sunt un rezultat al păcatului”, desigur.

Cred că v-am citit articolele despre hermafrodiți, dar le-am citit din nou. Răspunsul pe care l-ați dat este cel mai bun pe care l-am văzut până acum [n.a., Roderick a spus că a încercat în alte părți, dar nici măcar nu a primit răspunsuri adecvate]. Aș rezuma astfel:

  • Problema este prea complicată pentru o soluție „unică”.
  • Adevăratul sex al unui hermafrodit poate fi uneori determinat din punct de vedere medical a fi hormonal masculin sau feminin, caz în care aceasta ar fi probabil calea de urmat.

După cum am spus, acesta este cel mai bun răspuns pe care l-am văzut. Mulțumesc. Când le spun oamenilor că homosexualitatea este greșită, ei vor aduce în discuție hermafrodiții ca dovadă că uneori femeile se nasc cu organe genitale masculine și invers. Nu trebuie să-mi răspundeți în continuare dacă nu doriți, dar aș vrea să știu exact cum le-ați răspunde. (O persoană m-a întrebat dacă știu că există oameni ce sunt atât bărbați, cât și femei. Apoi a continuat spunându-mi că acest lucru mi-a zguduit convingerile cu privire la homosexualitate.)

Vă mulțumesc că m-ați ajutat cu privire la aceste întrebări dificile.


Dr. Batten a răspuns:

Dragă Roderick,

Ați scris:

„Când le spun oamenilor că homosexualitatea este greșită, ei vor aduce în discuție hermafrodiții ca dovadă că uneori femeile se nasc cu organe genitale masculine și invers… Apoi a continuat spunându-mi că acest lucru mi-a zguduit convingerile cu privire la homosexualitate.”

Acest lucru nu are nimic de-a face cu moralitatea promiscuității homosexuale. Moralitatea nu este determinată de anomalii biologice. Puteți folosi abordarea reducerii la absurd:

Să spunem că o persoană s-a născut cu o genă care a făcut-o cleptoman. Ar însemna aceasta că ar trebui să legalizăm/legitimăm furtul? Cu greu. Să spunem că se constată că există o predispoziție genetică la pedofilie la unii oameni; ar însemna aceasta că pedofilia ar trebui acceptată?

Sunt oameni care au o tulburare de personalitate atât de gravă (sociopați) încât vor abuza și chiar vor ucide alți oameni fără remușcări. Înseamnă aceasta că ar trebui acceptat comportamentul lor față de societate pentru că ei vor în mod natural să se comporte așa? (…) – integral pe facerealumii.ro.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Mulțumim!


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns