Iubirea bolnavă față de animale

facebook.com/savatie

Referitor la polemica încinsă pe seama iubirii bolnave față de animale ca urmare a pierderii iubirii firești pentru aproapele, în care unii căutau să se apere cu Sfinți, fără a cunoaște nimic din învățătura lor, nici din Evanghelii, nici din Apostoli, unde nimic nu se poruncește și nici nu se discută despre această pătimașă iubire prin care animalele ajung să fie mai cinstite decît omul, aduc un citat din Sfîntul Siluan Athonitul, apostol al iubirii în acest veac tulbure:

“Sunt oameni care se leagă de vieţuitoare şi le privesc, le mângâie şi vorbesc cu ele. Ei au lăsat iubirea lui Dum­nezeu şi, prin aceasta, se pierde în ei şi iubirea de fraţi, pentru care Hristos însuşi a murit în mari chinuri. A face aceasta e un lucru lipsit de minte. A hrăni animalele şi vietăţile şi a nu le bate – în aceasta stă mila omului faţă de ele; dar a te lega de ele, a le iubi, a le privi şi a vorbi cu ele – acestea le face un suflet lipsit de minte”. (Pr. Savatie Baștovoi, text și foto Facebook)


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Mulțumim!


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns