Scrisoarea unei profesoare către ministrul Cîmpeanu

Foto: Telegram/Claudiu Târziu

Domnule Ministru,

Dacă-și mai imagina cineva că vă interesează părerea cadrelor didactice, a părinţilor și a elevilor cu privire la ,,reforma” dumneavoastră, așa-zisa dezbatere de marţi, 23 august 2022, a spulberat și iluziile ultimului credul. Aţi bifat cu succes ,,dezbaterea” cu numărul patruzeci și ceva (vorba premierului), în care râsul mânzește a fost răspunsul dumneavoastră la întrebările care v-au fost adresate!

Până la ,,dezbaterea” de marţi credeam că aţi ilustrat deja, cu alte prilejuri, întreaga măsură a dispreţului dumneavoastră faţă de cei care vă plătesc, dar ne-am înșelat. Aveţi resurse inepuizabile în acest domeniu – singurul, de altfel, în care aveţi resurse…

Mărturisim că ne îngrijorează erorile logice din afirmaţiile dumneavoastră. De ex: ,,La Sport, Muzică și Desen, 90 la sută dintre elevi au medii peste 9. Vom avea Calificative, elevii vor fi încurajaţi să participe la ore, fără presiunea notei“. Care presiune?

Sau: ,,Matematica va fi susţinută în școală și nu dezavantajată [….] Matematica este esenţială pentru formarea gândirii logice [….] proba de matematică va fi o probă foarte importantă [….] Matematica NU va fi probă separată la Bacalaureat.”  Evident, v-a obosit peste măsură reforma asta.

Nu ne vom opri la prevederile aberante ale proiectului dumneavoastră de lege, deoarece nu intenţionăm să scriem un tratat despre aroganţă, incompetenţă, ranchiună, mercenariat, ipocrizie, servilism, josnicie, autoritarism și insolenţă.

O să ne oprim doar la ,,Expunerea de motive privind  elaborarea proiectului de lege a educaţiei preuniversitare”, în care se precizează faptul că ,,prezentul proiect de lege este conceptualizat astfel încât România să aibă un cadru legal care să susțină procesul de aderare al (sic!) României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)” – adică scopul proiectului de lege este alinierea la agenda unei organizaţii supranaţionale care are drept obiectiv dezvoltarea unor mecanisme sofisticate de supraveghere și evaluare a politicilor publice, monitorizarea cheltuielilor publice și promovarea agendei digitale, pentru crearea unei guvernanțe globale prin proceduri de strandardizare.

Deci proiectul urmărește, în mod explicit, cu totul alte interese decât interesul nostru naţional și binele copiilor noștri. V-a mandatat poporul român în acest sens? A exprimat poporul român vreo dorinţă de aderare la OCDE?

Întrucât, în mod evident doriţi să reformaţi un domeniu pe care nu-l înţelegeţi, avem convingerea că este timpul să vă întoarceţi la activitatea de proiectant în domeniul canalelor de irigații, pentru care credem că aveţi vocaţie.

Nu vă cerem să vă daţi demisia de onoare, deoarece v-am pune în mare dificultate, noţiunea fiindu-vă străină. Probabil preferaţi huiduielile ,,la scenă deschisă”.

Prin notificarea care v-a fost trimisă de Alianţa Părinţilor aţi fost pus în întârziere în mod legal. Urmează și răspunderea. Penală!

Cu respect (atât cât ne inspiră comportamentul dumneavoastră),

Prof. Popa Olimpia


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonaţi-vă. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook.
  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns