Bucurați-vă! Lumea se sfârșește.

contramundum.ro

Rod Dreher

Luminile se sting literalmente în toată Europa. Dar există speranță.

Tocmai mi-am luat micul dejun în Miami, unde oamenii care au fost aici pentru conferința Conservatorism Național își fac bagajele pentru a se întoarce acasă. Vă voi da veștile bune… după veștile proaste.

Vestea proastă este că vor veni în curând vremuri foarte grele pentru toată lumea. Am vorbit cu mai multe persoane în măsură să cunoască aceste lucruri, iar consensul este că hiperinflația globală este pe drum. Criza energetică din Europa este mult mai gravă decât ne-au spus mass-media. Am văzut azi dimineață această analiză în Legal Insurrection și reflectă exact ceea ce am auzit de la specialiștii europeni în ultimele zile. Extras:

S-ar putea să fie mai rău. Am văzut acest subiect de tweet  al economistului și profesorului finlandez  Tuomas Malinen:

Vă spun că situația din  #Europa  este mult mai rea decât înțeleg mulți. Suntem, în esență, în pragul unei alte crize bancare, a unui colaps al bazei noastre industriale și al gospodăriilor și, prin urmare, în pragul colapsului economiilor noastre.

De asemenea, suntem total la cheremul autorităților și cunoaștem foarte puțin din ce au planificat. Vor reuși ei să oprească din nou declanșarea crizei bancare? Nu știu, dar mă îndoiesc.

În orice caz, viteza deteriorării este acum masivă și e doar o chestiune de timp până când piețele o ajung din urmă. Pun pariu că mai avem câteva săptămâni (maxim luni) până să înceapă cu adevărat „haosul”. Luați măsuri de precauție. Stocați:

1. Numerar.

2. Hrană.

3. Apă.

4. Lemn (dacă aveți sobă).

5. Alte lucruri de strictă necesitate.

Nu e nicio pagubă dacă veți face aceste pregătiri, chiar dacă cumva, în mod miraculos, vom evita declanșarea unui colaps economic total. Doar veți avea ceva mai mulți bani la îndemână (fără dobândă semnificativă în bănci), mâncare, apă și lemne.

Permiteți-mi să repet: aud cam același lucru de la oameni aflați în poziția de a cunoaște lucruri. Când am adus în discuție amenințarea hiperinflației globale în anul următor, într-o conversație cu o economistă, ea nu a ezitat să spună: „Da, va veni, cu siguranță”. Ea a spus că atunci când plafoanele guvernamentale ale prețurilor la energie vor eșua, așa cum se va întâmpla în mod inevitabil, atunci va începe.

Cuvintele prim-ministrului ungar Orban din această vară – avertismentul său că guvernele vor cădea în Europa din cauza evenimentelor din această iarnă – mi-au venit des în minte în ultimele zile. Tot ce am auzit aici susține această predicție sumbră. Nimeni nu știe de unde va începe, dar va veni.

Iar dacă se întâmplă Europei, nu vă gândiți nicio secundă că America nu va fi afectată. Amintiți-vă, prăbușirea Lehman Brothers, o singură bancă de investiții din New York, a contribuit la declanșarea prăbușirii economice globale din 2008. Într-o economie globalizată, nicio națiune nu este o insulă izolată.

Ținând cont de acest lucru, m-am gândit la toți activiștii, politicienii, personalitățile media și educatorii care au petrecut ultimele două decenii exploatând și lărgind diviziunile sociale ale societății, de dragul puterii. Ne-au făcut să fim neîncrezători unii în alții și în instituții – și ce au obținut, a fost neîncrederea noastră pe frontul instituțional. În curând, va sosi scadența facturii.

Pentru prima dată, am auzit vorbindu-se despre colaps social și război civil de către oameni care nu sunt ”teoreticieni ai conspirației”. Tocmai vorbeam în holul hotelului cu un prieten european bine informat, care se plângea că țările europene sunt guvernate în mare măsură de ideologi care își cred propria propagandă. Un bărbat cu care am vorbit, un american, a spus că Ungaria va fi probabil cea mai bine pregătită dintre toate țările europene în criza ce va veni, deoarece este guvernată de un prim-ministru care vede lucrurile în mod realist și acționează în consecință. Acest om a spus: „Viktor Orban este acel rar lider european care pune interesul poporului său mai presus de ideologia clasei conducătoare. Dar chiar și asta ar putea să nu fie suficient. Vom vedea.” (…) – integral pe reactionarii.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns