Cum s-a schimbat discursul șefului SRI în ultimii cinci ani

Sursă foto: SRI.ro

De la „societatea deschisă” a lui Soroș, la apelul către „patriotism și tradiții”

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a ținut un discurs în fața studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, în care a vorbit despre folosirea cu „naturalețe” a termenilor precum „patriotism” sau „naționalism”.

Discursul șefului SRI a venit ca un șoc asupra opiniei publice, dat fiind că marchează o schimbare radicală în optica acestuia.

Acum cinci ani, același director al SRI vorbea, tot în fața unor studenți, despre „securitatea globală”. La Universitatea de Vest din Timișoara, Eduard Hellvig le explica studenților despre valorile „societății deschise aşa cum sunt ele descrise de Karl Popper şi Hannah Arendt”.

Pentru cine nu știe (încă), Karl Popper este ideologul care alimentează imperiul „Societății Deschise” (Open Society) al magnatului George Soroș.

De altfel, ocazia cu care vorbea Hellvig era inaugurarea masterului de „Studii de Securitate Globală” în programa de învățământ a Universității. Întregul său discurs era centrat pe apărarea valorilor europene și a protejării împotriva „propagandei anti-occidentale”, inclusiv  „prin campanii de diseminare cu bună-ştiinţă de date false, trunchiate”.

Acest gen de discurs este tipic promotorilor globalismului, inclusiv la nivel european. Aceștia s-au apărat, mereu, împotriva curentului național acuzându-i pe cei din urmă că desfășoară „campanii de știri false”, iar Eduard Hellvig relua, atunci, fix această teză.

N-au trecut decât cinci ani și șeful SRI a schimbat radical, discursul. Acum, Eduard Hellvig pune pe același plan valorile identitare cu „apartenența la o societate deschisă, tolerantă și preocupată de drepturi globale”. (…) – integral pe R3media.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns