EXCLUSIVITATE R3media | Casa Regală a României i-a retras lui Sorin Cîmpeanu decorația „Nihil Sine Deo”, primită de acesta în 2018

Foto: R3Media

Casa Regală a României i-a retras lui Sorin Cîmpeanu decorația regală „Nihil Sine Deo”, acordată în 2018, ca urmare a dezvăluirilor realizate de jurnalista de investigație Emilia Șercan și a scandalului public pe care fostul ministru l-a generat în jurul noilor proiecte de lege ale educației.

Surse din interiorul Casei Regale a României au confirmat pentru R3media retragerea decoraţiei, întrucât instituţia nu doreşte să fie asociată în niciun fel cu imaginea dezastruoasă pe care şi-a făcut-o Sorin Cîmpeanu, de apărător al plagiatorilor şi de persoană indezirabilă în politica românească.

Cîmpeanu fusese decorat în noiembrie 2018. Între timp, pe site-ul Casei Regale numele său a fost șters din lista de persoane decorate cu medalia „Nihil Sine Deo”, poziția 99 fiind acum liberă (înainte și după). De asemenea, numele și fotografia de la ceremonia de decorare au fost eliminate de pe site (înainte și după).

Echipa R3Media a reușit să verifice informația și să recupereze fotografiile prin intermediul site-ului Internet Archive – Wayback Machine, care arhivează paginile de internet.

Decizia Casei Regale a României vine în contextul scandalului public major cauzat de faptul că fostul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu, a fost acuzat de plagierea unui număr de 13 capitole dintr-un curs pe care acesta îl ține în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Sorin Cîmpeanu a fost rector al acestei universități, fiind suspendat pe perioada desfășurării activității ministeriale.

Anterior, Sorin Cîmpeanu a refuzat în nenumărate rânduri să îşi publice teza de doctorat sau lista de lucrări ştiinţifice. Este cunoscut ca un prieten al plagiatorilor cu funcţii înalte în stat, intervenind pentru a proteja personaje politice dovedite că au plagiat precum Victor Ponta, Gabriel Oprea sau Codruţ Olaru.

Totodată, el se face responsabil de inițierea proiectelor de lege „România Educată” care, potrivit specialiștilor în domeniu, vor duce la distrugerea sistemului de învățământ din România. În acest moment, continuatoarea proiectelor începute în timpul ministeriatului lui Cîmpeanu este noul ministru al educației, Ligia Deca, coordonatoarea de drept a proiectului „România Educată”. (…) – integral pe R3media.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns