Alătură-te comunității ROUA!

facebook.com/nadanealexandra

„Ai avut un plan în spate? Ai știut cum o să se dezvolte aceste proiecte pas cu pas?” – m-a întrebat un reporter într-o zi. Am revăzut pe speed-up în câteva secunde parcursul activităților pro-viață din ultimii 13 ani și am răspuns fără ezitare: „Nu!”.

„Păi cum așa?” Realitatea e că la început nu era nimic. Cu prima femeie în criză de sarcină pe care am cunoscut-o m-am întâlnit în fața magazinului Unirea din București și am stat de vorbă în parc. Nu aveam loc de întâlniri. Prima factură de utilități a unei femei în criză de sarcină a fost plătită de o cunoștință cu care m-am întâlnit în metrou. Primii copii s-au născut înainte să am cont de Facebook. Cum? Cu sprijinul unor persoane care au spus „Da” cu toată încrederea.

Ce făceam? Vorbeam. În metrou, la școală, la biserică, la nuntă, la botez. Oricui mă întreba ce mai fac îi spuneam despre nevoile de sprijin și mulți veneau în ajutor fără să stea pe gânduri. Minunea e că unii dintre cei care ajutau atunci continuă să ajute și acum, iar lor li s-au alăturat și alții.

1000 de femei în criză de sarcină și mame sprijinite în ultimii 5 ani e mai mult decât o statistică – e o incredibilă dovadă de încredere, de unitate, de construirea binelui împreună. Nu pentru o zi, nu pentru câteva luni, ci ani de zile. Iar acesta e doar începutul.

„Nu ați obosit?” Extenuați de muncă – da, obosiți de țel – nu! Pentru că e o bucurie imensă atunci când mamele vin în vizită la centre împreună cu copiii lor. Binele lucrat împreună cu Dumnezeu are o putere înnoitoare. Unii dintre copiii salvați merg deja la școală, iar mulți sunt la grădiniță.

Ne dorim să continuăm și să facem mai mult pentru a ajuta. Experiența ne-a arătat că doar împreună putem ajuta: cei care lucrează, cei care sprijină concret, cei care se roagă, cei care donează și toți cei care transmit mai departe vestea despre sprijinirea femeilor în criză de sarcină. De aceea am folosit termenul de comunitate ROUA – nu pentru a marca o diferență ori un antagonism, ci pentru a sublinia colaborarea în bine.

Vă mulțumim că ne urmăriți activitățile și că vă deschideți inimile pentru a sprijini! Vă mulțumim că duceți mai departe vestea cea bună! Fiți bineveniți în comunitatea ROUA!

Vă punem la dispoziție mai multe canale de comunicare:

  • Newsletterul Comunității ROUA: https://bit.ly/3fGu8Rt
  • Comunitatea ROUA pe Telegram: https://t.me/comunitatearoua
  • Comunitatea ROUA pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/comunitateroua/

Alexandra NADANE


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns