Sabina T.: „Eu și Dumnezeu avem propria noastră poveste, cea mai FRUMOASĂ poveste”

ziuacreatorului.ro

„Să crezi în Dumnezeu înseamnă să-L dorești pentru ceea ce El însuși este, nu pentru ceea ce simți sau ai vrea să fie El.” (Pateric)

Și eu cred în Dumnezeu! Cred cu tărie, cred deplin… De ce cred? Din iubire… Cred în Dumnezeu de când mă știu, am crescut crezând, am trăit crezând și am suferit de fiecare dată când am simțit că flacăra credinței este pusă în pericol de vântul îndoielii. Eu și Dumnezeu avem propria noastră poveste, cea mai FRUMOASĂ poveste.

Deși credința m-a însoțit de-a lungul întregii mele vieți, au existat și momente de îndoială, de revoltă, de deznădejde, momente în care L-am acuzat pe Dumnezeu că e nedrept, urmând ca într-un final să-mi primesc lecția… Urmând să înțeleg că Dumnezeu întotdeauna te ascultă și dacă nu primești ceva exact atunci când ceri este pentru binele tău. Astfel, cele mai mari greșeli și regrete le am avut pentru dorințele împlinite și cerute insistent.

Am învățat că El e singurul care nu te părăsește indiferent de context, că El te înțelege și mai ales te iartă, oricât de mare e greșeala.

Cum să nu crezi în Dumnezeu când prezența lui e atât de evidentă?!

Când ai drept mărturie atâția martiri, atâtea vieți de Sfinți și atâtea minuni pe care nici cei mai mari învățați nu au reușit să le explice?!

Cred în Dumnezeu pentru că Dumnezeu m-a salvat și pentru că acolo unde El dorește se biruiește rânduiala firii.

Cu atât mai mult azi, în contextul realităților contemporane, cred în Dumnezeu… azi  când lumea e atât de bolnavă și are nevoie de dragoste, iar Dumnezeu Dragoste este.

„Mare ești tu Doamne și minunate sunt lucrurile tale și nici un cuvânt nu este îndeajuns spre lauda minunilor Tale!”

La final, vă atașez un fragment din „Sfântul Arhiepiscop Luca, Chirurgul fără de arginți”:

„- Cum e posibil ca dumneavoastră să credeți în Dumnezeu, părinte chirurg Voino-Iasenețki? L-ați văzut vreodată pe Dumnezeul dumneavoastră?

– Pe Dumnezeu, într-adevăr, nu L-am văzut niciodată, domnule acuzator public. Dar am făcut operații pe creier și nu am văzut minte acolo înăuntru! Și nici conștiință nu am văzut acolo!”

(Sabina Topârceanu) – ziuacreatorului.ro


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns