Expoziție de fotografie documentară din Arhiva Familiei Gorjan, la Târgu Jiu

Asociația culturală Tătărescu, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și OFA UGIR Gorj

Expoziție de fotografie documentară și de arhivă în Parcul Coloanei fără Sfârșit, la Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu.

Asociația culturală Tătărescu, Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și OFA UGIR Gorj vă invită să participați la evenimentul ce va avea loc în Parcul Coloanei fără Sfârșit, joi, 27 octombrie 2022, începând cu orele 11:00.

Expoziția de fotografie documentară și de arhivă „Ștefan Georgescu Gorjan, constructorul Coloanei fără Sfârșit” este un omagiu adus lui Constantin Brâncuși, cu ocazia împlinirii a 84 de ani de la inagurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” și un semn de adânca prețuire pentru Stefan Georgescu Gorjan, constructorul Coloanei fără Sfârșit, au declarat organizatorii.

Expoziția de fotografie documentară și de arhivă cuprinde 21 de fotografii ce fac parte din Arhiva Familiei Gorjan și surprinde în principal momente din timpul ridicării Coloanei fără Sfârșit, din anii 1937-1938!

Proiectul este realizat cu sprijinul doamnei Sorana Georgescu Gorjan, personalitate marcantă în cercetarea operei brâncușiene, dar și fiica inginerului Ștefan Georgescu-Gorjan, cel care a făcut posibilă punerea în operă a Coloanei fără Sfârșit la Târgu Jiu.

Coloana este parte a trilogiei Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, compus din Coloana fără Sfârșit, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii concepute de Constantin Brâncuşi. Inaugurată la 27 octombrie 1938, coloana are o înălţime de 29,35 metri şi este compusă din 16 moduli, respectiv având la extremităţile inferioară şi superioară câte o jumătate de modul. Modulii erau numiţi „mărgele” de către autorul lor, Brâncuşi.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonaţi-vă. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook.
  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns