Polonia a decis să demoleze monumentele dedicate Armatei Roșii. Reacția Rusiei: Este o altă încercare de a păcăli tânăra generație de polonezi, hrănindu-i cu minciuni și provocându-le ură față de ruși

Foto: Tomas Sereda / tuktuk.ro

Polonia a demolat joi patru monumente dedicate soldaților Armatei Roșii care și-au pierdut viața în timpul luptelor din cel de-al Doilea Război Mondial, informează Reuters.com.

Moștenirea celui de-al Doilea Război Mondial este o problemă reală în relațiile polono-ruse, iar războiul din Ucraina a determinat Polonia să intensifice procesul demolării monumentelor memoriale pentru trupele sovietice căzute în țară.

Rusia susține că a fost cea care a eliberat Polonia când forțele sale i-au alungat pe naziștii germani la sfârșitul războiului, majoritatea polonezilor crede însă că Uniunea Sovietică a înlocuit ocupația nazistă cu o altă formă de represiune.

„Acest monument este un monument al minciunii”, a declarat Karol Nawrocki, șeful Institutului Național de Comemorare (IPN) din Polonia, aflat în fața uneia dintre statuile demolate.

„Sovieticii nu au adus libertatea în 1945, au adus o nouă sclavie”. (…) – integral pe R3media.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns