Mihai Căldăraru lansează Campania Umanitară ,,Suflețelul din cutie“

Mihai Căldăraru doreşte să facă oamenii fericiţi dăruindu-le cadouri şi speranţă.

Mihai este tânărul care, de șapte ani de zile, încearcă să aducă bucurie pe chipul celor nevoiaşi, oferindu-le cadouri şi speranţa unor zile mai bune.

Obişnuit să lupte pentru a face bine, el se află în acest moment în plină campanie umanitară, unde încearcă să adune sponsorizări pentru a le oferi celor care nu au posibilităţi financiare şi trăiesc la limita subzistenţei.

Oricine are de oferit alimente neperisabile, materiale igienico-sanitare sau orice altceva, care poate constitui un ajutor pentru persoanele defavorizate, este rugat să ia legătura cu organizatorul prin intermediul numărului de telefon 0739.377.777.

Campania Umanitară ,,Suflețelul din cutie”, este o campanie în care cred și care știu că produce mult bine celor care au cea mai mare nevoie: copiilor și familiilor din medii rurale defavorizate. Sunt familii greu încercate în această perioadă peste tot în țară. Nu putem ajunge la toate, dar putem să menținem constant sprijinul oferit beneficiarilor noștri.

Eu, Mihai Căldăraru, am decis să pun umărul şi să-i ajutăm cu alimente și produse de igienă.

Din păcate, pot să vă spun mult prea bine ce înseamnă să crești prin orfelinate, pe stradă, sau să ai un start dificil, după vârsta de 18 ani, când ieși din sistem. Dar cum știți și voi, fiecare creștem și ne propunem niște obiective, bine organizate, în viața sa. Asta am făcut și eu! Vreau să vă spun că, alături de oamenii pe care i-am cunoscut treptat în viața mea, i-am întâlnit și mi-au intrat la suflet și pe cei de la Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, au fost și sunt oamenii cu care mă sfătuiesc, le-am cerut sprijinul pentru lucrurile care mi se păreau complicate/dificile”.

Mesajul lui Mihai Căldăraru – Vrei o schimbare? Vrei ca noi, tinerii ce vin din urma noastră, de fapt care sunt viitorul nostru, să fie mai responsabili, mai stabili, vrei să se diminueze probleme din comunitatea noastră? Atunci, vă invit să vă implicați și voi! Donează!

Mihai Căldăraru – premiat la Gala Premiilor Radar de Media

Mihai Căldăraru, 37 ani, a fost distins cu premiul special al juriului pentru omul faptelor bune. În cadrul galei s-au acordat premii pentru vedetele preferate, show-urile cele mai urmărite, seriale de succes sau emisiuni de top, dar și altor categorii esențiale, fiecare nominalizare fiind supusă votului publicului din România.

,,Mă aflu pentru prima dată în cadrul Galei Premiilor Radar de Media și sunt onorat să primesc această distincție pentru promovarea Protecției Sociale. Dedic acest premiu întregii mele echipe și le mulțumesc pentru faptul că, de mai bine de 4 ani, reușim să facem lucruri deosebite împreună.

25 mai 1986 – apare pe lume Mihai Căldăraru.

Amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, cum vreți să-i spuneți, în cazul de față Școala Specială nr. 6 din Capitală. Mihai Căldăraru este un om credincios.

„Doamne ajută”, este formula lui de salut şi Dumnezeu – un personaj permanent al discuțiilor pe care le poartă. Ortografiază surprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleși sau puși în funcție.

Tânărul care schimbă lumea prin BINE!

Să învățăm să apreciem. Apoi, să ne uităm în jur și să observăm că poate avem mai multe decât și-ar putea alții măcar să viseze.

,,Alții”, copiii orfani, mame și tați uitați de pruncii lor în case dărăpănate, familii pentru care banii sunt prea puțini pentru bomboane.

De fapt, sunt prea puțini ca micuții lor să aibă un brad, unul adevărat, nu desenat cu bățul pe pământul din odaia în care trăiesc 10-12 suflete.

Pentru acești ,,alții” își dedică viața Mihai Căldăraru, un tânăr jurnalist care dăruiește. Zâmbete, speranță și pâine. Dăruiește și jucării și chicoteli și vise împlinite, acolo unde, la prima vedere, am spune că Dumnezeu nu mai e, însă, ascultându-l pe Mihai, înțelegem că Dumnezeu lucrează prin oameni și e prezent în fiecare dintre noi, cei care alegem să facem o faptă bună.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Și așa și este, în fond.

La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde, mai târziu, i se aplicau bătăi „soră cu moartea”.

Cu siguranță, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute în România. Însă ceea ce impresionează cel mai mult este faptul că Mihai Căldăraru și-a depășit atât condiția de orfan, cât și condiția de sărac, ținând cu tot dinadinsul să reușească în viață. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie – din lipsa medicamentelor pe care nu și le permite.

Sunt familii greu încercate în această perioadă peste tot în țară. Nu putem ajunge la toate, dar putem să menținem constant sprijinul oferit beneficiarilor noștri. Vorbim despre părinți care au rămas fără locuri de muncă și trebuie să ia lunar decizia: plătesc chiria sau cumpără mâncare.

Eu, Mihai Căldăraru, am decis să pun umărul şi să-i ajutăm cu alimente și produse de igienă, dar pentru asta avem nevoie constant de alimente și produse igienico-sanitare. În acest scop, am decis ca ziua mea de naștere să fie sărbătorită într-un mod diferit anul acesta. Cadourile pe care doriți să mi le oferiți mie vor fi transformate în sprijin pentru aceste familii defavorizate din medii rurale.”


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns