Egalitate, dar nu pentru căței. Alina Gorghiu nu a invitat parlamentarele AUR la conferința despre „Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen”

Sursa foto: Facebook/Rodica Boancă

Marți, 1 noiembrie, Senatul României a organizat Conferința internațională „Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, sub „înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis”.

„Evenimentul urmărește să constituie un for de dezbateri aplicate, convergent la nivel național și european, care să capaciteze potențialul femeilor din Parlamentul României, deopotrivă de la putere și din opoziție, în vederea asigurării egalității de șanse la ocuparea posturilor de conducere la nivel de leadership în sfera politică, economică și publică”, după cum arată organizatorii pe pagina oficială a Senatului României.

Organizatorii au anunțat că vor aborda „următoarele teme de interes: situația egalității de gen în România, programe și politici publice europene în domeniu, accesul femeilor în poziții de conducere, discriminarea, violența domestică, sexismul sistemic și eficiența cotelor de gen în promovarea unei reprezentări echitabile a femeilor în politică. De asemenea, discuțiile se vor concentra asupra modalităților concrete prin care poate fi îmbunătățită legislația actuală privind promovarea egalității de șanse și eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex în sectorul public și privat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cu prilejul conferinței va fi lansată Platforma femeilor parlamentar din România, legislatura 2020 – 2024, care are scopul de a oferi femeilor alese în Parlament o voce unitară, în vederea multiplicării demersurilor singulare, adoptării unei abordări curajoase a problematicii de gen și identificării celor mai bune soluții pentru problemele femeilor din România, dincolo de orice afiliere politică”, sună comunicatul oficial.

Dincolo de vorbe frumoase, însă, realitatea este că la conferința despre femeile parlamentar din România nu au fost invitate decât acele femei care au corespuns, ideologic, cu organizatorii.

Astfel, senatoarele AUR, dar și Diana Șoșoacă nu au fost invitate, deși Alina Gorghiu și co au vorbit despre identificarea „celor mai bune soluții pentru problemele femeilor din România, dincolo de orice afiliere politică”. (…) – integral pe R3media.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns