Liceul „Mircea Vulcănescu”, din nou în ținta Institutului „Elie Wiesel”. A fost inițiată o petiție online împotriva institutului!

Monumentul eroilor anticomuniști din AIUD

Liceul „Mircea Vulcănescu” din Capitală a ajuns din nou în ținta Institutului „Elie Wiesel”, asupra conducerii fiind făcute presiuni uriașe pentru schimbarea numelui instituției, dezvăluie publicația Podul.ro.

Abuzat în repetate rânduri de-a lungul ultimilor ani și finalmente strămutat din fostul sediu, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din București se pregătește, în secret, să-și schimbe numele, în urma a numeroase presiuni exercitate la adresa corpului profesoral.

Potrivit sursei citate, directoarea liceului a fost convocată în cursul lunii trecute, la 22 octombrie, la sediul Institutului Elie Wiesel, unde i s-a trasat sarcina de a schimba degrabă numele de ”Mircea Vulcănescu”, fiind avertizată că e mai bine să facă asta la propria inițiativă decât în urma altor demersuri.

După convocarea de la Institutul Elie Wiesel, directoarea liceului a fost telefonată chiar de primarul PSD-ist al Sectorului 4, Daniel Băluță, care a repetat întocmai, cu exact aceleași cuvinte, instrucțiunile deja primite la Institut, totodată prezentându-i procedurile pe care trebuie să le facă pentru a schimba cât mai repede numele de ”Mircea Vulcănescu”.

Toate aceste presiuni exercitate subteran la adresa corpului profesoral, doar pentru a schimba titulatura unui liceu și pentru a îngropa memoria unui intelectual de marcă asasinat în chinuri groaznice de regimul comunist, sunt, în realitate, preluări mizerabile ale acuzațiilor la fel de mizerabile ale tribunalelor militare (zise ale ”poporului”), care se bazau pe anchetele Securității genocidare.

Acest stil este practicat și de cei care se pretează să aplice Legea 217/2015, care repune în practica publică acele acuzații mincinose ce țin, pur și simplu, de rețetarul poliției politice, unde NU contează faptele respectivului, ci ideologia și eticheta care îi erau decise de securiști. E o formă de a compromite și de a ucide victimele din nou și din nou. (…) – integral pe Rost Online.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns