Exclusiv! Ziua Armistițului comemorată la Târgu Jiu de mai multe ONG-uri | VIDEO

magazincritic.ro

Ziua Armistițiului a fost comemorată astăzi la Târgu Jiu, în Cimitirul Internațional al Eroilor, începând cu ora 11.00. Evenimentul este dedicat împlinirii a 104 ani de la semnarea armistițiului care a pus capăt Primului Război Mondial.

Profesorul Andrei Popete Pătrașcu a oferit câteva precizări cu privire la Ziua Armistiţiului comemorată în fiecare an la 11 noiembrie pentru a marca pacea semnată între Antanta şi Puterile Centrale la Compiègne, Franţa, eveniment ce a marcat încetarea ostilităţilor pe Frontul de Vest al Primului Război Mondial şi a intrat în vigoare începând cu ora 11.00 – cea de-a unsprezecea oră a celei de-a unsprezecea zile din a unsprezecea lună a anului 1918. Iniţial, acest armistiţiu a încetat după o perioadă de 36 de zile. Tratatul privind încetarea definitivă a ostilităţilor a fost semnat, în mod formal, la Versailles în 1919.

La evenimentul de comemorare a Zilei Armistițiului desfășurat la Cimitirul Internațional al Eroilor din Târgu Jiu au fost prezenți reprezentanți ai mai multor ONG-uri, printre care amintim: Asociația culturală Tătărescu, ANCMRR Gorj „General Ioan Culcer”, ANCE „Regina Maria” Filiala Gorj, Asociația cultural-istorică Pleniceanu, Euro Education Federation și elevii clasei a VII a de la Liceul de Arte “C-tin Brăiloiu”.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns