Exclusiv! O activitate metodică de excepție a profesorilor de istorie din Gorj

Cercul profesorilor de istorie din Gorj | magazincritic.ro

CERCUL METODOC AL PROFESORILOR DE ISTORIE – LICEU, a avut loc astăzi, 16. XI. 2022, la Liceul Tehnologic “C-tin Brâncuși” din Peștișani. Adevărate lecții de istorie au fost susținute de mai mulți profesori cu o bogată activitate de cercetare în domeniul istoriei locale. Amintim printre ei pe Prof. Gabriel Sarcină, gazda evenimentului, Inspector Școlar General, Prof. dr. Marcela Mrejeru, Inspector superior SJAN Gorj, Ion Hobeanu, Vicepreședinte Societatea de Științe Istorice din România, Prof dr. Dorina Nihifor și Prof. Claudiu Mărăcine. În încheiere, celebrul blogger, Jean Țîrlea, un înflăcărat pasionat de istorie locală, a prezentat într-o manieră literar-istorică, “Fotografii vechi, crîmpie de istorie și parfum de epocă – Tîrgu Jiu de odinioară” .

Prin urmare, lecțiile clasice nu mai sunt de mulți ani în atenția majorității personalului didactic o preocupare majoră, semn că este un prilej pentru fiecare profesor să demonstreze că are și alte tipuri de competențe precum: culturale interdisciplinare, managerial-organizatorice, editoriale și bineînțeles științifice. După atâția ani de pedagogie comunistă și neo-marxistă, putem spune că avem șanse majore care educația Gorjului să acceadă la valorile democratice de diversificare a activităților educaționale din care fiecare profesor poate învăța ceva de la colegii lui, fără a insista pe șabloanele fostei pedagogii de rutină, impusă de vechile regimuri politice.

Pe această cale, transmitem din partea redacției noastre, tuturor organizatorilor acestui mare eveniment și invitaților prezenți, sincere felicitări!


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns