Profesorul Adrian Papahagi:”Pacea va veni după ce Rusia va fi învinsă”

foto: simpozionstaniloae.ro

Profesorul Adrian Papahagi, cunoscut scriitor şi cadru didactic apreciat în mediul academic, a transmis printr-un mesaj postat pe contul său de pe o reţea de socializare, o analiză scurtă şi obiectivă a situaţiei geo-politice actuale. Redăm mai jos mesajul transmis de profesorul Adrian Papahagi:

Nu cădeau rachete în Polonia dacă Rusia nu începea acest război. Tot ce se întâmplă în acest război e din vina agresorului ultim. Germania nu a avut circumstanțe atenuante în 1945, nici Rusia nu va avea în 2023, când sper că va fi învinsă în Ucraina.

Există 4 scenarii:

– racheta e rusească, scopul e să testeze reacția NATO/PL; e bine să se transmită mesaje diplomatice ferme, să se ia notă de noua ticăloșie, să se înarmeze și mai bine UKR, dar să nu se escaladeze formal; cred că asta e oricum linia.

racheta e rusească, dar a căzut din greșeală în PL; ca mai sus.

racheta e a apărării ucrainene, a căzut în PL din greșeală; nicio urmare.

racheta e ucraineană, scopul e să incite NATO spre escaladare (asta suțin prietenii lui Putin, începând cu debilul de fiu al lui Trump); nu cred, dar puțin contează; în acest caz, trasă Ucraina de urechi pe canale diplomatice.

În orice caz, SUA, PL, NATO trebuie să sprijine în continuare UKR. Pacea va veni după ce Rusia va fi învinsă, ceea ce se întâmplă, pas cu pas, spre binele întregii Europe, prin sacrificiul bieților ucraineni, cărora românii de pe ambele părți ale Prutului au toate motivele să le fie recunoscători în acest moment.

PS: Nu știu de ce trebuie filologii să explice aceste lucruri. Unde sunt toți experții noștri militari, doctorii în apărare și securitate, profesorii de la academiile militare și securitare, ofițerii pensionați la vârste mai mici decât a mea? Nu le găsesc niciunde analizele. Sau ei comunică numai în circuit închis, nu și cu poporul care le plătește luxul? Trimiteți-mi link-uri la analizele experților militari din România, chiar sunt curios.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonaţi-vă. Contactați-ne: aici.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook.
  • Pentru o presă independentă, ne puteți sprijini cu o donație. Vă mulțumim!

  • MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns