Rugăciune la începutul postului Nașterii Domnului Iisus Hristos

Ajungînd a trăi în aceste vremuri în care normalitatea e schingiuită satanic, Îți mulțumesc Sfîntă Treime că mi-ai îngăduit păstrarea credinței, a sănătății și a lucidității. Am încredere în ajutorul pe care-l voi primi în acest post să-mi intensific rugăciunile pe măsura năzuințelor mele de pace și de bunăstare pentru neamul meu.

Îți mulțumesc, de asemenea, că mi-ai descoperit o parte dintre minunile de toată ziua mijlocite pentru mine prin Sfîntul Arhanghel Mihail și prin Sfîntul meu Înger Păzitor care mi-au înlesnit viețuirea – deși mă recunosc nevrednic pentru acestea.

Pregătindu-mă și-n acest al optzecilea an pentru comemorarea începutului dezastrului de la Cotul Donului pus la cale de lumeștile puteri mondiale, în care peste 150000 de fii ai neamului românesc și-au vărsat sîngele, mi-a ajuns ieri la urechi, în trecere, remarca unei femei în dialog cu alta: „în copilăria mea pe vremea asta era zăpadă mare“. Cu gîndul la acei eroi anonimi loviți de frigul rusesc și lipsiți de cele necesare supraviețuirii sub gloanțe, citesc omagiile cuvenite în corolele florilor care-și continuă mărturisirea frumuseții și a bunătății Tale nemărginite și-n acest miez de brumar. Cum ar putea inima și mintea să-mi rămînă mute? Te rog, așadar, Sfîntă Treime – Tată Creator al tuturor celor văzute și nevăzute din cer și de pe pămînt, Fiule Unic Născut și Sfîntule Duh, Mîngîietorule – să-mi primești aceste rînduri de slavă și de mulțumire.

Totodată, cu smerenie Te rog, Dumnezeule izvor al păcii, să curmi lucrările războinice ale potrivnicului în teritoriile ocupate de uneltele sale. Înțelepțește-i, Te rog, pe mai marii țării noastre spre a nu fi de acord să livreze carne de tun și nici vreun sprijin material pentru cauze străine.

Sădește, Atotputernice, frica de moarte năpraznică în mințile și inimile celor ce planifică etapele războaielor din lume spre a-și împropria adevărul „ce ție nu-ți place altuia nu-i face“. Îndestulează-i pe toți cei ce rîvnesc avuturile altora spre a-și astîmpăra lăcomia, stinge-le patimile, satură-i de măriri și onoruri lumești pentru a le slei avînturile către noi fărădelegi, iar surorilor și fraților mei întru Hristos întărește-le credința, dă-le putere și liniște netulburată pentru a lucra cu folos cele bine plăcute Ție.

Slavă Tatălui, Fiului și Sfîntului Duh acum și-n veci! Amin!

(Marți 15 brumar 2022; pomenirea Sfîntului Cuvios Paisie de la Neamț, a Sfinților Mucenici și Mărturisitori Gurie, Samona și Aviv diaconul).


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns