VIDEO: 4 Motive pentru care adopția e mai bună decât avortul

4 Motive pentru care adopția e mai bună decât avortul

Când o femeie află de o sarcină surpriză, ea poate crede că avortul este mai uşor decât să poarte copilul şi să-l dea unei familii spre adopţie.

Dar această soluţie ‘’uşoară’’ nu este adevărată.

Ȋn primul rând, avortul ucide copilul.

Această variantă, clar, nu ar trebui să fie o opţiune. Sunt alte motive semnificative pentru o mamă ca adopţia să fie mai potrivită decât avortul.

1. Adopţia este opţiunea financiară mai bună. Unii cred că avortul este mai ieftin dar acest lucru nu este adevărat. Dacă mama naturală alege o agenţie pentru adopţii, ei vor plăti pentru cheltuielile medicale, vor asigura mâncarea, locuinţa și alte ajutoare financiare dacă este necesar. Unele organizaţii chiar plătesc consiliere pentru mama naturală dupa ce adopţia se finalizează.

2. Avortul cauzează traume emoţionale severe. Poate că fizic mama are o recuperare rapidă dar psihic, multe femei nu reuşesc să treacă peste daunele emoţionale provocate prin avortul bebeluşului. Femeile care dau copilul spre adopţie spun că sunt mai liniştite cu această decizie. Poate că se simt triste pentru că le lipseşte copilul dar ştiind că au facut ce este mai bine pentru copil, le ajută să se recupereze mai repede.

3. Opţiune pentru Adopţie. Mama naturală poate să ia decizii importante ȋn legatură cu creşterea copilului. Agenţia de adopţie colaborează cu mama naturală să aleagă şi să decidă familia potrivită ȋn care copilul ei va creşte.

4.Mama naturală poate de asemenea decide cât de des poate fi în contact cu copilul ei. Ea poate hotărȋ dacă doreşte o adopţie ȋnchisă sau deschisă.

Prin adopţia ȋnchisă ea nu va avea contact cu familia adoptivă şi nu va primi nici o informaţie despre copil. Ȋn adopţia deschisă , mama naturală va decide cât contact vrea. Poate obţine noutăţi despre copil la intervale de timp regulate de la părinţii adoptivi. Poate primi fotografii, ea poate chiar să petreacă timp cu copilul, alegerea este a ei. Acest lucru o ajută să fie liniştită, copilul creşte ȋntr-o familie stabilă și iubitoare.

Concluzie

Adopţia este o opţiune mult mai bună decât avortul, ȋn primul rând pentru că avortul omoară copilul şi cauzează traume pentru mamă. Adopţia are multe avantaje : din punct de vedere financiar şi mama naturală poate alege ce situaţie va fi cea mai bună pentru ea şi copil.

Traducere: Camelia Hugianu

Subtitrare: Bianca Sfințescu

Regina Păcii


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns