Spectacole aniversare, expoziții istorice și întâlniri culturale de Ziua Națională a României la ALBA IULIA

Ziua Națională a României va fi serbată la Alba Iulia prin mai multe evenimente culturale organizate pentru a aduce un omagiu eroilor neamului. informează Basilica.

Evenimentele care marchează serbarea zilei naționale au început pe 16 noiembrie la Muzeul Marii Uniri din Alba Iulia cu vernisarea expoziției „Conservare și Restaurare – Artă și Diversitate” care a cuprins piesele restaurate de Centrul Național de Conservare și Restaurare – Carte Veche al muzeului.

Joi, la Sala Unirii a avut loc deschiderea oficială a Simpozionul „Unitate, Continuitate și Independență în istoria poporului român. 104 ani de la Marea Unire, 1918-2022”.

Pe 29 noiembrie, la ora 18:00 va avea loc un concert aniversar al Corului de Copii „Theotokos” dirijat de Preotul Nicolae-Călin Bulac, cel care l-a înființat. Ansamblul coral a împlinit anul acesta 35 de ani de activitate.

Cele mai multe evenimente vor avea loc în ajunul Zilei Naționale a României și pe 1 decembrie. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, transmite Basilica.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns