Toate semnele arată că Unirea Moldovei cu România se va înfăptui CURÂND

Foto: timpul.md

Mihai Șomănescu

În opinia mea și nu numai a mea, într-un timp foarte scurt – maxim doi ani – Basarabia sau Moldova de la Est de Prut se va uni cu Patria Mamă, România.

Știu, pentru mulți dintre cei care citesc, pare o nebunie. Dar nu este deloc așa. Sunt semne foarte, foarte clare în sensul unirii și o să încerc să le expun.

În luna august, într-o vizită aparent surprinzătoare, șeful SRI s-a întâlnit la Chișinău cu președintele Maia Sandu. Atenție, vorbim de serviciul intern al României, nu cel extern.

Pe 1 noiembrie, Maia Sandu vine la București unde are mai multe întâlniri, inclusiv cu președintele Iohannis. Oficial, despre criza energetică.

Apoi, „din senin”,la câteva zile după este publicat un sondaj în care Maia Sandu este declarată „liderul din străinătate” în care „românii au cea mai mare încredere”. Știrea a fost preluată și titrată de toate publicațiile sistemului.

La alte câteva zile după acest sondaj, colonelul (r) Ion Petrescu, un om foarte bine informat, scrie un editorial în Newsweek – publicație a sistemului și apropiată de SRI și Hellvig – în care afirmă că se pregătește proiectul „Maia Sandu președinte al României Unite”.

Apoi, la Chișinău apare PSDE, cu Ciolacu-n frunte. Aproape simultan, se anunță și USR Moldova. Prima declarație a noului USR-ist șef de la Chișinău: „Republica Moldova și România sunt o singură țară”.

Iar la sfârșitul lunii noiembrie, bomba este lansată de la Chișinău: în presă „se scurge” faptul că Maia Sandu i-ar fi cerut lui Iohannis Unirea Moldovei cu România. Neamțul s-ar fi lăsat greu, dar până la urmă ar fi acceptat.

Iar acum este semnul cel mai important: deși informația a apărut pe surse și vorbește despre schimbări gigantice în două țări din vecinătatea unui război, NIMENI nu o neagă. Nici Bucureștiul, nici Chișinăul.

În limbaj diplomatic, asta înseamnă acceptarea tacită. Dacă nu mă credeți, amintiți-vă ce reacții rapide și furibunde a avut MAE atunci când s-a adus în discuție problema românilor din Ucraina.

Dar ce vorbesc de românii din Ucraina? Amintiți-vă cum a fost pus la colț George Simion, în ultimii doi ani, pentru că spunea că cea mai simplă cale pentru rezolvarea problemelor Moldovei este Unirea. (…) – integral pe R3media.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contează!

Lasă un răspuns